Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakten på Erling Braut Haaland

Real-legende reagerer

Luis Figo om Erling Braut Haaland: - Real Madrid skulle hentet ham før han gikk til Dortmund. Det er dette speiding handler om.

BURDE KJØPT: Real Madrid-legende Luis Figo sier i et intervju at den spanske storklubben burde sikret seg Erling Braut Haaland før Borussia Dortmund. Video/foto: Moviestar+/NTB Scanpix Vis mer

Erling Braut Haaland (19) skaper overskrifter, selv om det knapt spilles fotballkamper i verden.

De spanske sportsavisene Marca og AS har lenge koblet den norske scoringsvillmannen til Real Madrid. Nå reagerer Real-legenden Luis Figo (47) over at storklubben ikke klarte å hente spissen før han gikk til Borussia Dortmund i januar.

- Han er en god spiller, scorer mål, han er ung - men han er dyr, sier Figo til TV-kanalen Movistar+.

- Real Madrid burde kjøpt ham før Dortmund. Det hadde vært en god handel. Det er jo det som er speiding, sier Figo til kanalen.

LEGENDE: Luis Figo spilte i Real Madrid fra 2000 til 2006. Her sammen med kona Helen Svedin i februar. Foto: NTB scanpix
LEGENDE: Luis Figo spilte i Real Madrid fra 2000 til 2006. Her sammen med kona Helen Svedin i februar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uttalelsene vekker oppsikt i Spania, og blir gjengitt blant annet i AS. Selv i fotballgale England har Figos ord så mye tyngde og kraft at de skaper overskrifter.

Avisa Evening Standard skriver:

«Real Madrid should have signed Erling Haaland before he joined Borussia Dortmund, says Luis Figo.»

Figo spilte i Real Madrid fra 2000 til 2006. I 2000 vant han Ballon d'Or, beviset på at du er verdens beste fotballspiller det året.

Litt av problemet til Real Madrid er at klubben ikke har klart å fylle tomrommet etter Cristiano Ronaldo. Det begynner å bli en stund siden en stor og vellykket signering fant sted på Estadio Santiago Bernabéu.

Nå snakker hele fotballverden om Erling Braut Haaland. Og den type konkurranse trigger toppbossene på Bernabéu.

- Real Madrid har de siste åra ikke bare kikket mot Brasil, men også mot nord. Haaland kan løse et av hovedproblemene til Zinedine Zidanes lag de siste åra, nemlig scoringer, skriver AS.

FÅR TYN: PSG-stjernene lot seg åpenbart provosere av Erling Braut Haalands scoringsfeiring i 2-1-kampen mot Dortmund. Vis mer

Med begrepet «mot nord» sikter avisa til Martin Ødegaard og Haaland. Men også de islandske brødrene Andri og Dani Gudjohnsen er blitt hentet til Valdebebas de siste åra. Dette er sønner av Eidur Gudjohnsen, tidenes største islandske fotballspiller.

Real Madrid har behov for å bygge laget litt på nytt. Marca skrev i påsken at klubbens plan er å hente Haaland til sommeren og det franske vidunderbarnet Kylian Mbappé til neste år.

Den tyske storavisa Bild har flere ganger rapportert at Haaland i kontrakten har en utkjøpsklausul som trer i kraft i 2022.

Summen som er blitt nevnt er 75 millioner euro. Men ifølge Dagbladets kilder skal klausulen være på 50 millioner euro. Alt over 50 millioner euro skal deles mellom Borussia Dortmund og Mino Raiola/Haaland.

Vil Real Madrid hente Haaland allerede til sommeren, vil prisen være en klasse eller to over dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!