Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real leksjon i Madrid

Får med seg Olympiakos videre.

Alt var åpent i mesterligaens gruppe C før tirsdagens kamper, men Real Madrid og Olympiakos levnet ingen tvil.


Real Madrid sikret førsteplassen og gjorde slutt på Lazios europacupeventyr med 3-1-seier på Santiago Bernabeu, mens Olympiakos knuste Werder Bremen 3-0 og henviste det tyske laget til UEFA-cupen.

Mål i første omgang av stjernetrioen Julio Baptista, Raul og Robinho avgjorde for Real Madrid på en fullsatt arena. Lazios 43-årige keeper Marco Ballotta ble tirsdag eldstemann som har spilt mesterliga, men han fikk ingen hyggelig kveld i den spanske hovedstaden.
Ballotta kan ikke klandres for målene, for han fikk dårlig hjelp fra forsvaret.

- Jeg hadde sett at Lazio ikke er et typisk italiensk lag med velorganisert forsvar, og bestemte meg for å presse dem hardt fra start. Taktikken virket, konstaterte Real-trener Bernd Schuster.

Goran Pandev scoret et trøstemål ni minutter før slutt, og Tommasso Rocchi kunne gjort 3-2 på et billig straffespark på overtid. Real-keeper Iker Casillas mente nok fikk være nok og reddet italienerens skudd.

Som gruppevinner slipper Real Madrid å møte lag som Manchester United, Chelsea, Milan eller Inter i åttedelsfinalen.

- Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter. Alle gjenværende lag er gode, men det beste med å vinne gruppen er at vi får spille hjemme til sist, sa Schuster.


Stoltidis avgjorde
Olympiakos fikk etterlengtet mesterligasuksess da Werder Bremen ble utklasset. Ieroklis Stoltidis, som for to år siden ble skurk i Norge da han brakk beinet til Per Ciljan Skjelbred, ble stor helt i Piraeus med to mål.
Olympiakos hadde ikke vunnet på hjemmebane i turneringen før det gjaldt som mest, i lagets 100. kamp i turneringen. Stoltidis scoret det første og siste målet, og la attpåtil inn til Darko Kovacevics 2-0-scoring.

- Jeg synes vi fortjente dette. Vi har spilt bra hele turneringen, selv da resultatene ikke gikk vår vei. Vi sluttet ikke å tro på oss selv, og det var nøkkelen, sa Stoltidis.

- Dette er en ny æra for oss, sa trener Takis Lemonis som fikk jobben da Trond Sollied ble sparket fordi laget ikke presterte i mesterligaen.

(NTB)
SUVERENE: Real Madrid stormer videre og slo i kveld Lazio 3-1 i Madrid. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP
SUVERENE: Real Madrid stormer videre og slo i kveld Lazio 3-1 i Madrid. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media