STOR RESPEKT: Sergio Ramos og Iker Casillas avviser at de har gitt Real Madrid et ultimatum, der de krever trener José Mourinho fjernet. Her på bursdagen til sistnevnte i januar i fjor. Foto: SCANPIX/EPA/Helios de la Rubia/Realmadrid
STOR RESPEKT: Sergio Ramos og Iker Casillas avviser at de har gitt Real Madrid et ultimatum, der de krever trener José Mourinho fjernet. Her på bursdagen til sistnevnte i januar i fjor. Foto: SCANPIX/EPA/Helios de la Rubia/RealmadridVis mer

Real Madrid angriper «gjennomfalsk» Mourinho-historie fra alle kanter

Ramos og Casillas rykker ut.

(Dagbladet): Den spanske sportsavisa Marca slo stort opp i dag at Real Madrid-kapteinene Sergio Ramos og Iker Casillas hadde gitt klubbledelsen et ultimatum under et møte nylig: «Sjef, det er Mourinho eller oss».

Nå får avisa motbør fra «alle» på Santiago Bernabeu.

I en offisiell melding på klubbens hjemmesider rykker Ramos og Casillas ut med et tydelig dementi, der de avviser hele historien som oppspinn.

- I møtet med presidenten og direktøren tirsdagen kom det intet ultimatum fra oss med tanke på treneren. Som kapteiner og medlemmer av en glimrende gruppe profesjonelle mennesker, avviser vi på det sterkeste at navnene våre eller noen andres brukes til å støtte slik gjennomfalsk informasjon, smeller det fra de to.

- Vi ønsker å gi full støtte til vår trener José Mourinho, som vi har den største respekt for, fortsetter Ramos og Casillas.

Uvanlig pressekonferanse
Tidligere i dag gikk Real Madrid-president Florentino Perez til det uvanlige skritt å innkalle til pressekonferanse for å kommentere avisoppslaget.

- Helt enkelt løgn, laget for å destabilisere klubben, sa Perez, ifølge NTB.

MOURINHO ELLER OSS: Dagens Marca-forside.
MOURINHO ELLER OSS: Dagens Marca-forside. Vis mer

- Som dere kan se så har jeg fraveket min praksis om ikke å kommentere klubbens aktivitet dag for dag. Dette er fullstendig usant at middagen med kapteinene kulminerte med at et ultimatum ble reist i anledning våre trenere, slo presidenten fast.

For stor makt
Iker Casillas og Sergio Ramos har begge tidligere denne sesongen blitt rapportert å være i klinsj med Mourinho flere ganger, og er sånn sett naturlige mål for en historie som den Marca presenterer i dag.

C More-ekspert Petter Veland, påpekte overfor Dagbladet tidligere i dag at avisa lenge har kjørt en anti-Mourinho-kampanje.

- Mye de skriver dementeres av klubben og spillere seinere. Marca har en agenda, de skriver ofte ikke om hva som har skjedd men hva de ønsker skal skje. Fansen tar det ofte for god fisk, dermed har avisa mye makt i Real Madrid. Den makten synes jeg har blitt for stor nå, sier Veland, og legger til:

- Jeg tror det er overdrevet eller oppspinn at de to har sagt at de ønsker seg vekk hvis Mourinho blir.