Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid anklager Barca-spillerne for rasisme

- Jeg vet at de kan si ting i løpet av en kamp og gjøre feil, men som mennesker er de eksempler, svarer Guardiola.

HETT: Det var flere opphetede diskusjoner under forrige oppgjør mellom Real Madrid og Barcelona. Nå anklager Real Madrid Barca-spillerne for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot flere av spillerne. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX
HETT: Det var flere opphetede diskusjoner under forrige oppgjør mellom Real Madrid og Barcelona. Nå anklager Real Madrid Barca-spillerne for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot flere av spillerne. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX Vis mer

BARCELONA/OSLO (Dagbladet): I morgen møtes erkefiendene Barcelona og Real Madrid for fjerde gang på litt over to uker.

Temperaturen foran oppgjøret er svært høy etter Jose Mourinhos bitre angrep på Barcelona etter 2-0-tapet på Santiago Bernabeu. Da sa portugiseren at ingen av Barcelonas europacuptitler er «rene» og at de får hjelp av det europeiske fotballforbundet (UEFA) og dommerne.

På dagens pressekonferanse stilte Real Madrid med assistenttrener Aitor Karanka.

Og hvis du trodde han skulle beklage sjefens oppførsel forrige uke, må du tro om igjen. I stedet for å beklage, kom Karanka med nye angrep på Barcelona.

- Flere spillere utsatt for rasisme Mest alvorlig, beskyldninger om rasisme fra Barcelona-spillerne:

- Flere av spillerne våre ble utsatt for rasistiske kommentarer. UEFA burde tatt grep og nektet disse spillerne å være på banen, sier Karanka før han fortsetter å lange ut mot Barcelona.

- Barcelona har «Respekt» og «Fair Play» på T-skjortene sine, men de bruker det ikke i praksis. Alle har sett bildene fra det som skjedde for en uke siden, men UEFA brur seg ikke om det. Det synes vi er drøyt, sier Karanka.

- Det er overraskende at UEFA ikke håndhever egne regler. For en tid tilbake ble Real Madrid bøtelagt og fikk spillere utestengt for noe som ikke står i regelverket (for å ha pådratt seg gule kort med vilje, journ.anm.). For en uke siden brøt Barcelona reglene - alle har sett bildene - men UEFA gjør ingen ting. I tillegg ble flere av våre spillere utsatt for rasistiske kommentarer. UEFA burde tatt grep og nektet disse spillerne å være på banen.

- UEFA må etterforske Barcelona-trener Pep Guardiola var nestemann ut på pressekonferansen. Han sa følgende da han ble konfrontert med rasismeanklagene.

- Hva kan jeg si? Jeg kjenner spillerne mine. De er eksempler på profesjonalitet og ærlighet. De elsker sporten og verdiene den handler om. De vet at vi spiller for hele verden.

- Hva mer kan jeg si? Jeg vet at de kan si ting i løpet av en kamp og gjøre feil, men som mennesker er de eksempler. De er lysende eksempler for sporten, sier Guardiola.

- Hvis det kan bevises at en Barca-spiller har vært rasistisk - hva vil dere gjøre med denne spilleren?

ANKLAGET: Barcelonas Sergio Busquets (venstre) er anklaget for å ha kommet med rasistiske kommentarer til Marcelo under forrige El Clasico. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX
ANKLAGET: Barcelonas Sergio Busquets (venstre) er anklaget for å ha kommet med rasistiske kommentarer til Marcelo under forrige El Clasico. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX Vis mer

- Da vil vi bli opprørt og ta aksjon. Hvis det er tilfelle er vi ikke solte. Men jeg kjenner spillerne og det handler om å spille fotball. Vi gjør ting riktig og galt. Det er påstander og beskyldninger. UEFA må bestemme og finne ut av det, ingen andre.

Innrømmer filming Guardiola måtte også svare på filmingen til Barcelona-spillerne på Santiago Bernabeu.

- Hva sier du til at Pedro tok seg til ansiktet uten å være truffet?

- Det er fortid og har skjedd. I morgen skal vi prøve å spille best mulig fotball. Det er fortid nå.

- Det kommer ikke til å gjenta seg?

- Jeg håper det, selvfølgelig.

MÅTTE SVARE: Barca-trener Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX
MÅTTE SVARE: Barca-trener Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/SCANPIX Vis mer

Guardiola gjentok flere ganger at «alt vil ta slutt i morgen» under pressekonferansen.

- Jeg gleder meg til det er over. Fire kamper er nok. Og jeg hadde ikke forventet dette. Vi er lei av å spille mot RM, det er nok nå, sier Guardiola.

NYE ANGREP: Real-assistent Aitor Karanka kom med nye anklager mot Barcelona på dagens pressekonferanse. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Scanpix
NYE ANGREP: Real-assistent Aitor Karanka kom med nye anklager mot Barcelona på dagens pressekonferanse. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media