Real Madrid anmeldt for Ronaldo-flørting

United bekrefter FIFA-klage.

(Dagbladet.no): De fleste fotballelskere har sett seg lei på Cristiano Ronaldos egen evne til å stjele overskriftene under den pågående EM-festen med konstant tåkeleggingen av sin egen fotballfremtid.

Aller mest lei synes 23-åringens arbeidsgiver å være.

I en melding på Manchester Uniteds offisielle hjemmesider bekrefter klubben at den har sendt en formell klage til FIFA over Real Madrids fremtreden i overgangssagaen rundt Cristiano Ronaldo.

I meldingen heter det:

«27. mai gjorde Manchester United det klart at klubben intenderte å rapportere Real Madrid til Fifa dersom klubben fortsatte å involvere seg i fremtiden til Cristiano Ronaldo.

Dessverre har ikke Real Madrid fulgt oppfordringen, og Manchester United ser ingen andre alternativer enn å sende en formell klage til fotballens øverste organ, noe som har blitt gjort i dag.

Innholdet og formen i klagen vil forbli hemmeligholdt.»

Uklart regelverk

Real Madrid anmeldt for Ronaldo-flørting

Uniteds hemmelighold gjør det vanskelig å danne seg et inntrykk av hva Champions League-vinnerne ønsker å oppnå og hva slags konsekvenser dette kan få for den spanske hovedstadsklubben.

Regelverket til FIFA på området er vagt og skjønnsmessig, og United sitter med bevisbyrden for at Real Madrid har tatt ulovlig kontakt («illegal approach» som det heter i FIFA-reglene journ.anm) med Ronaldo, enten direkte eller via spillerens agent.

Svin på skogen

Enkelte vil kanskje også fremheve Uniteds fremgangsmåte som hyklersk, sett i lys av at klubben befant seg i en tilsvarende posisjon som Real Madrid sommeren 2006.

Den gang truet Bayern München med tilsvarende steg som Manchester United nå har gått til da Owen Hargreaves var sterkt ønsket på Old Trafford etter et godt VM-sluttspill.

Riktignok tok aldri den tyske klubben affære, og Hargreaves ble som kjent United-spiller året etter, men også nederlandske PSV Eindhoven har beskyldt de røde djevlene for å ignorere overgangsregelverket

Arjen Robben ble forsøkt overtalt til å komme til Manchester vinteren 2004, og ble invitert til å inspirere forholdene uten at PSV ble informert.

FIFA skal se på klagen 

USIKKER FREMTID: Cristiano Ronaldo-sagaen tok enda en ny vending med Manchester Uniteds FIFA-anmeldelse av Real Madrid. Foto: AFP/Scanpix
USIKKER FREMTID: Cristiano Ronaldo-sagaen tok enda en ny vending med Manchester Uniteds FIFA-anmeldelse av Real Madrid. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

FIFA bekrefter uansett at de har mottatt en skriftlig klage fra United, og at de kommer til å se nærmere på saken.

- Det er for tidlig å si noe sikkert om hvordan vi kommer til å forholde oss til saken. Vi kommer til å se nærmere på det før vi sier noe mer, sier det internasjonale fotballforbundet i en offisiell uttalelse, ifølge NTB.

Siste ord er derfor ikke sagt.