Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cristiano Ronaldo til Juventus

Real Madrid bekrefter enighet med Juventus

Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid til fordel for Juventus.

AVSKJEDSKAMPEN: Cristiano Ronaldo spredde usikkerhet om sin egen framtid etter at han vant sitt tredje strake Champions League-trofé med Real Madrid. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
AVSKJEDSKAMPEN: Cristiano Ronaldo spredde usikkerhet om sin egen framtid etter at han vant sitt tredje strake Champions League-trofé med Real Madrid. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Real Madrid bekrefter på sine egne hjemmesider at Cristiano Ronaldo selges til Juventus.

- I dag vil Real Madrid gi en stor takk til en spiller som har demonstrert at han er verdens beste spiller, og som har markert seg i en av de mest briljante periodene i klubbens historie og i verdensfotballen, skriver Real Madrid i en pressemelding.

Juventus opplyser i en pressemelding at de betaler 100 millioner euro, samt tilleggskostnader på tolv millioner euro.

Ronaldo har signert en fireårskontrakt med italienerne.

- Jeg føler at tiden har kommet for å starte et nytt kapittel i mitt liv og derfor har jeg bedt klubben om å akseptere en overgang. Det er det jeg føler, og jeg ber alle sammen, spesielt fansen, om å forstå meg, skriver Ronaldo i et brev publisert på Real Madrids hjemmesider.

Saken fortsetter under bildet.

JUVE-SPILLER: Butikker i Torino har allerede trykket opp Juventus-drakter med Cristiano Ronaldos navn og nummer bakpå. Foto: Isabella Bonotto / AFP PHOTO / NTB Scanpix
JUVE-SPILLER: Butikker i Torino har allerede trykket opp Juventus-drakter med Cristiano Ronaldos navn og nummer bakpå. Foto: Isabella Bonotto / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Juventus-president Andrea Agnelli reiste tidligere i dag til Hellas, hvor Ronaldo er på ferie, for å sikre seg signaturen til superstjernen.

Ronaldo hadde opprinnelig en utkjøpsklausul på én milliard euro, men portugiseren skal ha blitt enig med Real Madrid-president Florentino Pérez om at han kan forlate klubben for omkring 100 millioner euro så lenge han selv meddelte til offentligheten at han ønsket seg bort.

I avskjedsbrevet publisert på Real Madrids hjemmesider, bekrefter Ronaldo at han selv har blitt bedt om å bli solgt.

Cristiano Ronaldo spredde usikkerhet rundt sin egen framtid i et intervju etter Champions League-finalen i mai.

Etter at Portugal røk ut av VM, slo den italienske avisa TuttoSport stort opp at 33-åringen ønsket seg til Juventus.

Ronaldo har scoret 451 mål på 438 kamper for Real Madrid. I løpet av sine ni år i klubben tok han seksten titler, inkludert fire Champions League-trofeer.