Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid er i ferd med å vinne drakampen om 16-årig supertalent. Vil koste 15 ganger mer enn Ødegaard

Det brasilianske stjerneskuddet Vinicius (16) på vei til La Liga.

ETTERTRAKTET: Brasils Vinicius Junior poserer med trofeet som beviser at han ble kåret til den beste spilleren for U17 i det søramerikanske mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI / NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Brasils Vinicius Junior poserer med trofeet som beviser at han ble kåret til den beste spilleren for U17 i det søramerikanske mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er bare til å merke seg navnet Vinicius Junior først som sist, for det 16 år gamle brasilianske supertalentet skal være så godt som klar for storklubben Real Madrid.

Det har kommet rapporter i både Spania og Brasil på at hovedstadslaget skal betale Flamengo hele 49 millioner euro (rundt 455 millioner norske kroner) for 16-åringen. For ordens skyld: overgangen er ikke bekreftet av noen av klubbene.

Spanske Marca skriver at utkjøpsklausulen hans er på 30 millioner euro, men at Real Madrid vil gi litt ekstra for å være sikre på at han velger de liljehvite.

For å sette den summen i perspektiv: Martin Ødegaard, som da var 16 år, skal ha kostet rundt 30 millioner norske kroner da han ble hentet til Santiago Bernabéu januar 2015. En sum som kan øke til 60 millioner avhengig av visse klausuler. Vinicius vil altså koste 15 ganger mer enn det Ødegaard ble kjøpt for.

Marca hevder at Real Madrid er «desperate» etter å sikre seg tenåringen, etter at de to brasilianske stjernene Neymar og Gabriel Jesus endte opp i henholdsvis Barcelona og Manchester City. Barcelona, Liverpool, Manchester United og Bayern München skal også ha vært ute etter Vinicius' underskrift.

Det å betale 455 millioner kroner for en 16-åring høres utrolig ut, men summene det snakkes om for en spiller som Monacos stjerneskudd Kylian Mbappé (over en milliard norske kroner), gjør at man knapt hever øyenbrynet lenger.

Lang prosess

Real Madrid skal altså ha overbevist 16-åringen, familiens hans og den brasilianske klubben om at Madrid er riktig sted. Vinicius og familien skal blant annet ha blitt invitert til Bernabéu for å se kamp og sjekke ut treningsfasilitetene.

Ifølge Marca var det en lang prosess, for i Barcelona skal en mann ved navn Andre Cury ha vært svært tett på spillerens agent, og Marca hevder at hele prosessen var «fulladet med spenning». Spanske Sport melder at katalanerne skal ha fulgt spilleren i to og et halvt år, og det vil derfor være et stort nederlag for Barcelona om Vinicius nå ender opp i rivalen.

Spilleren vil uansett ikke få muligheten til å spille i La Liga før 2018/19-sesongen, fordi han først fyller 18 år 12. juli 2018. FIFA tillater som kjent ikke internasjonale overganger før en spiller er fylt 18 år.

Da Real Madrid-manager Zinedine Zidane fikk spørsmål om Vinicius før Champions League-kampen mot Atlético Madrid, var han lite snakkesalig.

- Har alt som skal til

Vinicius' første trener, Cacau, forteller at 16-åringen var dribleglad og uredd allerede som ung gutt.

- Den frekkheten var der allerede fra begynnelsen. De andre guttene kalte ham Robinho og spurte etter autografen hans som en spøk. Det var veldig morsomt, sier Cacau ifølge brasilianske Globo.

Nå signerer han autografer på ekte, og den frekkheten som treneren snakket om, har stortalentet nylig vist fram for verden.

For Vinicius Junior har imponert for Brasils U17-lag, der han har nettet 19 mål på 22 kamper. Han var den store stjerna da Brasil vant det søramerikanske mesterskapet i mars, og ble utnevnt til turneringens beste spiller. Da vanket det også skryt fra trener Carlos Amadeu.

- Vinicius har alt som skal til for å bli en toppspiller, å en dag spille for A-laget til Brasil og de største klubbene i verden, sier Amadeu til Brasil Global Tour, gjengit av Goal.com.

16-åringen beskrives som teknisk, målfarlig og allsidig (kan spille i alle tre posisjonene i en trio på topp). I tillegg har han et godt blikk.

- Dersom han fokuserer på målene sine, har han alle egenskapene. Han er veldig teknisk og er kald i hodet med tanke på alt oppstyret som er rundt ham nå. Han har beina plantet på jorda, og dersom han holder seg der kan han nå toppen, sier treneren.

Kalt opp å A-laget

I Flamengo har unggutten spilt på juniorlaget, men denne sesongen, som starter førstkommende lørdag, er han med i troppen til A-laget. Flamengos klubbdirektør forteller ifølge Marca at Vinicius skal begynne å trene med laget.

Det skal være manager Ze Roberto som ønsker å se 16-åringen i aksjon for Flamengo, etter at han scoret to mål og hadde to målgivende pasninger da Flamengos U17-lag vant 4-0 forrige søndag.

- Det vil være utopi og si at en 16-åring er klar, men han har gjort det veldig bra på aldersbestemte lag i klubben, sier Ze Roberto ifølge Marca.

- Det neste steget er å bli fullstendig integrert i livet som profesjonell fotballspiller, å lære på trening, være rundt troppen og reise. Med tanke på merittene hans, vil han etter hvert spille, sier Ze Roberto, som mente det var på tide å la Vinicius slippe til på det høyeste nivået i Brasil.

Her kan du se en såkalt skrytevideo av spilleren. Det kan du også se i videoen under denne teksten.