SCORET TIDLIG: I det første møtet scoret Danny Welbeck før det var spilt 20 minutter. Real Madrid-supporter Magnus Ra Thuv Moustache håper favorittklubben slipper et tidlig mål imot i morgen. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO/NTB SCANPIX
SCORET TIDLIG: I det første møtet scoret Danny Welbeck før det var spilt 20 minutter. Real Madrid-supporter Magnus Ra Thuv Moustache håper favorittklubben slipper et tidlig mål imot i morgen. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO/NTB SCANPIXVis mer

Real Madrid-fansen frykter tidlig baklengs mot United

Dette tror norske supportere om gigantoppgjøret.

(Dagbladet): I morgen er det duket for toppopgjør i Champions League. Manchester United tar imot Real Madrid i den avgjørende kampen om en kvartfinaleplass, og spanske aviser har allerede spådd en idiot-duell mellom Pepe og Wayne Rooney.

Manchester United-trener Sir Alex Ferguson gleder seg allerede til kampen. Det gjør også de norske supporterne.

Dagbladet har tatt en prat med to norske supportere, en fra hver supportergruppe. Bård Skaar Viken er leder av united.no og Magnus Ra Thuv Moustache er styremedlem i realmadrid.no. Dette er hva de har å si i forkant av morgendagens storkamp.

- Hvorfor går ditt lag videre?

Bård Skaar Viken: - Hadde du spurt meg før oppgjøret i Madrid hadde jeg svart at Madrids stjernespillere og individuelle ferdigheter ville vært i overkant for oss. Men det kollektive vi viste på Bernabéu fortalte meg at United som lag er minst like sterke som Real Madrid. Det viste vi på bortebane, og det å spille med hjemmefansen i ryggen tror jeg kan bli avgjørende.

Magnus Ra Thuv Moustache: - Real Madrid går videre fordi vi er et bedre lag. Vi har sterkere individualister og flere spillere som kan avgjøre kampen enn United. Derfor tar vi oss til kvartfinalen.

- Hvorfor går ditt lag ikke videre?

Bård Skaar Viken: - På grunn av de individuelle matchvinnerne i Madrid-laget. De har noen fantastiske foptballspillere: Cristiano Ronaldo, Mesut Özil og Karim Benzema blant andre. Dette er spillere som ville gått rett inn i andre ellevere og kan skape noe ut av intet.

Magnus Ra Thuv Moustache: - Et tidlig mål fra United som gjør at United legger seg bakpå kan bli skjebnesvangert. Madrid er som kjent dårlige når de skal angripere dyptliggende lag, og på denne måten kan dermed Manchester United gå seirende ut av kampen.

- Hvilken duell gleder du deg mest til, eksempelvis Pepe mot Wayne Rooney, José Mourinho mot Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo mot David de Gea eller Robin van Persie mot Diego López?

Bård Skaar Viken: - Personlig gleder jeg meg mest til Mourinho mot Ferguson, og den taktiske duellen mellom de to. Den andre er Ronaldo, som kommer tilbake til Old Trafford, mot forsvaret vårt.

Magnus Ra Thuv Moustache: - Her er det mange dueller å velge mellom, men jeg vil nok si Sami Khedira mot Michael Carrick. Dette er to undervurderte spillere som er blant topp fem av de viktigste spillerne på banen. Begge gjør en utrolig viktig jobb, blant annet plasseringsmessig defensivt, men også som boks til boks-spillere som er med opp når det trengs.

- Hvilke(n) spiller på motstanderlaget skulle du ønske spilte for ditt eget lag?

FRYKTER TIDLIG MÅL IMOT: Magnus Ra Thuv Moustache tror et tidlig United-mål vil gjøre det vanskelig for Real Madrid. Foto: Privat
FRYKTER TIDLIG MÅL IMOT: Magnus Ra Thuv Moustache tror et tidlig United-mål vil gjøre det vanskelig for Real Madrid. Foto: Privat Vis mer

Bård Skaar Viken: - Her kommer jeg meg ikke unna Cristiano Ronaldo. Det finnes jo andre, som det unge stoppertalentet Raphaël Varane og kreative Mesut Özil som har noe vi mangler på United-laget akkurat nå, men det er helt klart Ronaldo som står øverst på lista.

Magnus Ra Thuv Moustache: - Må jeg si noen?, ler Real Madrid-supporteren, før han fortsetter: - Per dags dato vil jeg vel si van Persie fordi begge våre spisser er i den dårligste formen jeg har sett dem i.

- Skulle ditt lag bli slått ut i åttedelsfinalen, hvilket lag vinner Champions League?

Bård Skaar Viken: - Bayern München. De har et knallsterkt kollektiv med noen fantastiske spillere. Det laget frykter jeg uansett.

Magnus Ra Thuv Moustache: - Bayern München. De er sammen med Madrid og Barca det laget som har den sterkeste troppen, både med tanke på førsteelleveren og benken. Også har de vært tilnærmet uslåelige både i Champions League og hjemlig liga, så foruten oss må det bli dem.

- Hva blir resultatet og hvem blir målscorer(e) i den avgjørende åttedelsfinalekampen?

Bård Skaar Viken: - 3-1 til United. Ronaldo scorer for Madrid, og for United er det Rooney, van Persie og Shinji Kagawa som tegner seg på scoringslista.

Magnus Ra Thuv Moustache: - 2-1 favør Madrid. Cristiano scorer i hvert fall en kule. Og så setter Karim Benzema den andre hvis han spiller, eventuelt blir det Higuain. United scorer på døballsituasjon, gjerne corner. Jeg sier Nemanja Vidic blir målscoreren for United.

- Hvis du skal velge én ny spiller som skal signeres til neste sesong - hvem ville det blitt?

Bård Skaar Viken: - Det er lett å si Ronaldo igjen, men kanskje jeg har lest litt for mye Daily Mail, sier Viken og ler. - Vi trenger ellers en kreativ offensiv midtbanespiller, så kanskje Luka Modric som ikke har slått helt til i Madrid kunne blitt aktuell å hente inn.

Magnus Ra Thuv Moustache: - Hvis vi henter tilbake Daniel Carvajal (nå Bayer Leverkusen), så blir jeg fornøyd. Carvajal vil bidra til å gi Arbeloa sterkere konkurranse, og det trenger han. Ellers har vi gode nok spillere som kan komme opp fra Castilla og bidra til førstelaget.

Forrige kamp endte 1-1 på Santiago Bernabéu og morgendagens kamp er så åpen som den kunne ha blitt. De to europeiske storlagene har ni ganger tidligere møttes til dyst i den gjeveste europacupen, der Real Madrid har gått videre i tre av de fire rundene. Vi må tilbake til 1968 for å finne den gangen Manchester United gikk seirende ut av to oppgjør mot den spanske hovedstadsklubben.

FORNYET TRO: Før kampen på Bernabéu trodde Bård Skaar Viken at Real Madrid ville bli for tøffe. Etterpå fikk han troen på United-seier. Foto: Privat
FORNYET TRO: Før kampen på Bernabéu trodde Bård Skaar Viken at Real Madrid ville bli for tøffe. Etterpå fikk han troen på United-seier. Foto: Privat Vis mer