Real Madrid fjerner det tradisjonsrike korset fra klubblogoen

For å tekkes nye markeder.

BORT MED DEN: Real Madrid har vedtatt å fjerne korset fra logoen under markedsføring i Emiratene for å tekkes tilhengere av muslimsk tro. Foto: NTB Scanpix
BORT MED DEN: Real Madrid har vedtatt å fjerne korset fra logoen under markedsføring i Emiratene for å tekkes tilhengere av muslimsk tro. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Real Madrid har nå gjørt det klart at korset som pryder det tradisjonsrike og stolte klubbemblemet nå skal fjernes som en del av en treårsavtale med nasjonalbanken i Abu Dhabi. Det skriver den engelske avisa The Telegraph.

Det antas at det nye emblemet har blitt laget for å ikke fornærme tilhengere med muslimsk tro i De Forente Arabiske Emiratene hvor en stor del av markedsføringen vil finne sted.

Det er likevel verdt å merke seg at klubben med ti seiere i den gjeveste europacupen vil beholde det gamle emblemet i sin europeiske markedsføring.

- Erobre hjerter Klubbpresident Florentino Perez beskriver avtalen som «en strategisk allianse med en av de mest prestisjefylte institusjonene i verden».

- Jeg vet at lokalbefolkningen (i Emiratene) følger hver eneste kamp, og båndene mellom klubben vår og landet blir stadig sterkere. Denne avtalen vil hjelpe klubben med å erobre hjertene til nye fans i Emiratene, sier han.

Den spanske avisa Marca benytter anledningen til å sette et spørsmålstegn ved avtalen. De mener den illustrerer hvor langt internasjonale toppklubber er villige til å gå for å skape nye og større inntekter - at vil si seg villig til å ofre en del av sin stolte tradisjon ved å endre selve klubbemblemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer