Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid fjerner det tradisjonsrike korset fra klubblogoen

For å tekkes nye markeder.

BORT MED DEN: Real Madrid har vedtatt å fjerne korset fra logoen under markedsføring i Emiratene for å tekkes tilhengere av muslimsk tro. Foto: NTB Scanpix
BORT MED DEN: Real Madrid har vedtatt å fjerne korset fra logoen under markedsføring i Emiratene for å tekkes tilhengere av muslimsk tro. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid har nå gjørt det klart at korset som pryder det tradisjonsrike og stolte klubbemblemet nå skal fjernes som en del av en treårsavtale med nasjonalbanken i Abu Dhabi. Det skriver den engelske avisa The Telegraph.

Det antas at det nye emblemet har blitt laget for å ikke fornærme tilhengere med muslimsk tro i De Forente Arabiske Emiratene hvor en stor del av markedsføringen vil finne sted.

Det er likevel verdt å merke seg at klubben med ti seiere i den gjeveste europacupen vil beholde det gamle emblemet i sin europeiske markedsføring.

- Erobre hjerter Klubbpresident Florentino Perez beskriver avtalen som «en strategisk allianse med en av de mest prestisjefylte institusjonene i verden».

- Jeg vet at lokalbefolkningen (i Emiratene) følger hver eneste kamp, og båndene mellom klubben vår og landet blir stadig sterkere. Denne avtalen vil hjelpe klubben med å erobre hjertene til nye fans i Emiratene, sier han.

Den spanske avisa Marca benytter anledningen til å sette et spørsmålstegn ved avtalen. De mener den illustrerer hvor langt internasjonale toppklubber er villige til å gå for å skape nye og større inntekter - at vil si seg villig til å ofre en del av sin stolte tradisjon ved å endre selve klubbemblemet.

To måneder siden I anledning annonseringen ble det også presentert et nytt kredittkort som i tillegg fungerer som et «Real Madrid-medlemskort». Her er det nye emblemet lett synlig.

Viktigheten av avtalen illustreres også godt ved at klubben tok i bruk en rekke av sine største stjerner da avtalen ble presentert. Både Gareth Bale, Dani Carvajal, Toni Kroos og Karim Benzema var til stede.

Likevel ble det hele gjort uten mye virak og ståhei. Bildene fra annonseringen kom først ut i disse dager, selv om avtalen ble undertegnet så langt tilbake som i september.

Gammel tradisjon Dette er ikke første gang det er snakk om at klubben skal gjøre litt plastisk kirurgi på emblemet sitt. For to år siden sto også korset i fare for å forsvinne.

Den gang var det snakk om at det skulle gjøres som del av byggingen av en fornøyelsespark i Emiratene ifølge RT.com.

Dermed bryter klubben en nesten 100 år gammel tradisjon. Korset har vært i klubblogoen siden 1920 da den spanske kongen Alfonso den 13. erklærte seg som klubbens beskytter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling