SKUFFENDE DAG: Real Madrid var på vei mot sitt andre strake 2-1-tap for Borussia Dortmund på Santiago Bernabeu i kveld, men Mesut Özil fikset poeng i siste minutt. Foto: SCANPIX/EPA/JUANJO MARTIN
SKUFFENDE DAG: Real Madrid var på vei mot sitt andre strake 2-1-tap for Borussia Dortmund på Santiago Bernabeu i kveld, men Mesut Özil fikset poeng i siste minutt. Foto: SCANPIX/EPA/JUANJO MARTINVis mer

Real Madrid hadde sju strake hjemme - så kom Dortmund til byen

Leder gruppe D etter poeng i Spania.

(Dagbladet): Real Madrid - Borussia Dortmund 2-2.

Real Madrid hadde syv strake seire på hjemmebane i Champions League før møtet med gruppeseierrival Borussia Dortmund i kveld, men tyskerne viste for andre gang på rad at de kan skape store problemer for de spanske mesterne.

Som i forrige kamp i Tyskland imponerte Dortmund med vakkert angrepsspill og nådeløse kontringer, og igjen tok de både ledelsen og gikk opp til 2-1, etter to svært like scoringer.

Men Real Madrid har vist styrke i sluttminuttene før, og gjorde det igjen.

Mesut Özils frispark ga utlikning i de siste sekundene, og sørger for at kampen om gruppeseieren fortsatt er helt åpen.

- Begge lag spilte med høyt tempo, og førsteomgangen vår var superb. Det var synd med utlikningen, men det er sjelden du forventer å vinne her borte, sier Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp, ifølge Uefa.

Flere mål før hvilen
Marco Reus ga bortelaget ledelsen etter en knapp halvtime, da Robert Lewandowski vant en hodeduell og sendte ham inn bak det hvite forsvaret.

Reus nølte ikke da han så en åpning til høyre for Iker Casillas, og dunket ballen i krysset på volley. En vakker scoring. Svakt av Casillas

Pepe utliknet for Real Madrid bare fem minutter senere.

Portugiseren var uslåelig inne i feltet da innlegget kom fra venstre, og tvang ballen i nettet til 1-1. Men Borussia Dortmund hadde mer på lager før pause.

Igjen vant Lewandowski i lufta og sendte en lagkamerat gjennom, Kevin Grosskrautz var mottaker denne gangen. Han spilte videre til Mario Götze inne foran mål, og med litt hjelp fra Alvaro Arbeloa ble ballen vippet nok over Casillas.

God målvakt - nesten
Det holdt nesten for hardtkjempende tyskere.

Real Madrid satte inn et tungt press etter hvilen, skapte mye mot et stadig lavere Dortmund, men en strålende Roman Weidenfeller stoppet det som kom.

Det han ikke fikk kroppen på ble stoppet på streken - ved Kevin Grosskreutz fem minutter før slutt.

Innbytter Jose Maria Callejon satte riktignok ballen i mål like etter pause, men ble avvinket for offside - trolig feilaktig.

Så var det altså Mesut Özil frisparkfot som skulle redde poenget. Tyskeren traff helt nede ved stolperota, Roman Weidenfeller ble litt lurt/skremt av stanga, og ballen snek seg inn bak ham. Dårlig keeperspill.

2-2 betyr at Borussia Dortmund fortsatt har grepet om førsteplassen i gruppe D, ett poeng foran Real Madrid, Begge er godt på vei mot avansement.

- Vi må fortsatt spille mot Manchester City, men vi stoler på laget og på kvalitetene vi har. Dette var en tøff kamp mot et godt lag, sier førstemålsscorer Pepe.