Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid hardt ut mot beskyldninger i Ronaldo-saken

Krever at portugisisk avis korrigerer artikkel.

KVELDEN SOM ER I FOKUS: Det var i 2009 at Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga tilbrakte en kveld sammen. Foto: Matrixpictures via AP/NTB Scanpix
KVELDEN SOM ER I FOKUS: Det var i 2009 at Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga tilbrakte en kveld sammen. Foto: Matrixpictures via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid har i dag publisert en pressemelding der klubben skriver at de har tatt rettslige skritt mot den portugisiske avisa Correio da Manhã for «publiseringen av fullstendig feil informasjon som forsøker å skade omdømmet til klubben vår».

Bakgrunnen er saken som Cristiano Ronaldo er involvert i, hvor han beskyldes for voldtekt av Kathryn Mayorga tilbake i 2009.

Den portugisiske avisa Correiro da Manhã hevder at Real Madrid visste om saken, og at de la press på ham slik at han kom til en avtale med Kathryn Mayorga. Det har blitt kjent at Mayorga signerte en taushetsavtale i kjølvannet av kvelden i Las Vegas ni år tilbake.

Ifølge Correiro da Manhã skal avtalen ha kommet i havn i 2010, selv om Ronaldo var imot det, fordi han mente han var uskyldig.

Real Madrid har dermed sett seg nødt til å gå offentlig ut og benekte dette.

«Real Madrid har absolutt ingen kjennskap til noe av informasjonen som avisa publiserte når det gjelder Cristiano Ronaldo, og derfor var ikke klubben i stand til å gjøre noe på en sak som det ikke var noe kjennskap til», heter det i pressemeldingen.

Real Madrid krever at Correiro da Manhã korrigerer det som har blitt publisert.

- Fabrikkert

Samtidig har Der Spiegel svart på anklagene fra Ronaldos nye advokat Peter S. Christiansen, som skal representere Juventus-stjerna i denne saken.

Advokaten uttalte seg nylig offentlig og mener at anklagene mot Ronaldo er «fullstendig fabrikkert» og at det som skjedde mellom dem var gjensidig.

Advokaten skriver at dokumentene som har blitt omtalt i Der Spiegel om det som skal ha skjedd på hotellrommet i Las Vegas 13. juni i 2009 ble «endret på», før de ble «publisert på uansvarlig vis».

Advokaten mener dokumentene ble stjålet og at den ansvarlige er en «cyberkriminell».

Slår tilbake

Der Spiegel-journalist Christoph Winterbach, som har jobbet med saken, tok selv til Twitter for å svare på anklagene fra Ronaldos advokat.

«Vi har sett dette før. Uttalelsen viser den vanlige veien som Mr. Ronaldo og hans advokater tidligere har tatt, når de kjemper mot etterforskningen vi har gjort, uten hell», skriver Winterbach blant annet, og viser til at avisa gjentatte ganger har bedt om tilsvar fra Ronaldo.

Winterbach skriver deretter at alt magasinet presenterer i denne saken er nøye undersøkt.

«Vi har hundrevis av dokumenter fra forskjellige kilder som støtter det vi skriver. Vi har ingen grunn til å tro at ikke disse dokumentene er ekte», skriver Winterbach videre.

Winterbach mener de har faktasjekket artikkelen metodisk, slik de alltid gjør i slike saker. Der Spiegel skal også ha fått alt som er publisert vurdert, slik at de vet de er innenfor lovverket.

«Vi står fast ved det vi har publisert», skriver Winterbach.

Her kan du lese deg opp på saken:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!