TRENER:  Carlo Ancelotti. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRENER: Carlo Ancelotti. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Real Madrid kan få pusterom

Møter Sevilla.

Real Madrid skaffer seg luke på tabelltoppen i spansk fotball med seier i hengekampen mot Sevilla onsdag. Samtidig kan hovedstadslaget fortsette sin fine målstatistikk.

Real Madrid er nemlig det eneste laget i de store europeiske ligaene som har scoret i alle sine ligakamper så langt denne sesongen. Det er den britiske avisen Daily Mail som har gått kampene i England, Frankrike, Italia, Tyskland og Spania nærmere etter i sømmene.

Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater er alene om å ikke ha gått målløse av banen så langt. To lag har kun en målløs kamp bak seg inneværende sesong: Chelsea og tyske Wolfsburg.

José Mourinhos Chelsea-mannskap måtte nøye seg med 0-0 borte mot Sunderland i november i fjor. Wolfsburg, som banket Bayern München med 4-1 sist helg, klarte ikke score mot Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin i september i fjor.

Ronaldo ikke savnet Onsdag må Real Madrids stjernegalleri score hjemme mot Sevilla for at ikke den fine statistikken skal ryke. Alt tyder på at Carlo Ancelottis menn gjør akkurat det. Cristiano Ronaldo soner igjen karantene, men portugiseren var ikke nevneverdig savnet i ligamøtet med Real Sociedad. Det endte med en forholdsvis enkel 4-1-seier etter scoringer av James Rodríguez, Sergio Ramos og Karim Benzema (2).

Real Madrid har scoret ikke mindre enn 3,4 mål per kamp denne sesongen, og scorer i tillegg flere mål enn noe annet lag på bortebane. Så langt har Martin Ødegaards nye lagkamerater scoret 68 ganger i ligaen, og 31 av disse har kommet på eget gress.

Med seier over Sevilla onsdag vil hovedstadslaget har fire poengs forsprang til Barcelona på toppen av tabellen. Sistnevnte har også vist god form den siste tiden og slo Villareal 3-2 søndag.

Byderby neste Barca-keeper Marc-André Ter Stegen tror Real Madrid kommer til å snuble - slik at gullkampen vil tetne seg til ytterligere.

- Vi håper Madrid til snuble, og det kommer de garantert til å gjøre. For å holde oss i tittelkampen må vi bare sørge for å vinne våre egne kamper, sier han til klubbens nettsider.

- Vi må være fokuserte, og vi har også vist at vi kan være tøffe defensivt dersom det er nødvendig, tilføyer han.

For Real Madrid kommer storkampene tett om dagen. Allerede lørdag, tre dager etter møtet Sevilla, skal laget besøke byrival Atlético Madrid på Vicente Calderon. Da er Cristiano Ronaldo tilbake. (©NTB)