Primera Division

- Real Madrid kan ta grep

Etter storkampen mot Mallorca: Spekulasjoner om at Martin Ødegaard (20) kan bli hentet tilbake til Real Madrid før tida.

MATCHVINNER: Martin Ødegaard avgjorde kampen mot Mallorca. Se scoringen her. Video: Strive Vis mer
  • Mallorca - Real Sociedad 0-1

MANCHESTER (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) herjer på spillerbørsene i Spania etter scoringen og storkampen mot Mallorca søndag.

- Geniø, lyder det på førstesida av Mundo Deportivo, med en hyllest til Ødegaard og den særegne norske ø-en.

Ødegaards strålende start i Real Sociedad blir lagt merke til i Real Madrid, som har folk som ser alle kampene hans. Avisa AS skriver i dag at storklubben kan finne på å foreta et sensasjonelt trekk allerede neste sommer.

HYLLES: Martin Ødegaard feires i spanske aviser etter scoringen mot Mallorca. Her er Mundo Deportivo som kommer ut i San Sebastian i dag. Ødegaard scoret kampens eneste mål.
HYLLES: Martin Ødegaard feires i spanske aviser etter scoringen mot Mallorca. Her er Mundo Deportivo som kommer ut i San Sebastian i dag. Ødegaard scoret kampens eneste mål. Vis mer

- Real Madrid kan komme til å hente Ødegaard tilbake i juni, skriver avisa.

- Den norske midtbanespilleren er lånt ut til Real Sociedad i to år og scoret et briljant mål mot Mallorca. Madrid har bitt seg merke i dette.

Opsjon

Real Madrid og Real Sociedad har kontrakt på at Ødegaard skal lånes ut i ett år, med opsjon på ett år til. Men opsjonen er ikke skrevet ned skriftlig, hevder AS, og opplyser at de to klubbene har et utmerket forhold.

Hvis Real Madrid ønsker å hente Ødegaard tilbake før det har gått to år, vil ikke Real Sociedad sette seg på bakbeina, heter det.

ESTADIO MESTALLA: Martin Ødegaard før sin debut mot Valencia. Nordmenn har tatt turen ned, men ikke alle er like stor fan av unggutten. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Ødegaard forlenget i sommer kontrakten med Real Madrid fram til 2023. Bare dette er et tegn på klubbens store tro på nordmannen. Når han i tillegg nå skinner for Sociedad - og viser at han har tatt nivået i spansk fotball - er utviklingen akkurat slik Zinédine Zidane og co. håpet på.

Til Dagbladet har Ødegaard sagt at målet er å spille seg inn på Real Madrid. Det vil i så fall være noe av det mest sensasjonelle som har skjedd i norsk fotball.

Glans

- Ødegaard bringer glans til La Real (kallenavnet til Sociedad), skriver Mundo Deportivo i dag. På spillerbørsen får han tre av tre stjerner. AS har ham som banens beste, med tre av tre hjerter.

- Jeg er veldig glad og veldig stolt, sier Ødegaard om scoringen som gjorde at Real Sociedad vant 1-0.

Ifølge Petter Veland, ekspert på spansk fotball og kommentator for Strive, er Ødegaard den femte nordmannen som scorer i Primera Division. På Twitter har han lagt ut denne statistikken med scoringer:

  • John Carew - 20 (alle for Valencia).
  • Sigurd Rushfeldt - 5 (alle for Racing Santander).
  • Dan Eggen - 4 (to for Celta, to for Alavés).
  • Jan Berg - 3 (ett for Elche, to for Rayo).
  • Martin Ødegaard - 1 (for Real Sociedad).