Real Madrid kastet ut av cupen

Brukte ulovlig spiller.

HADDE FOR MANGE GULE KORT:  Denis Tsjerysjev. Foto: NTB Scanpix
HADDE FOR MANGE GULE KORT: Denis Tsjerysjev. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Flere medier i Spania, deriblant storavisa AS, melder at Real Madrid er kastet ut av den spanske cupen.

Årsaken skal være bruk av den russiske spilleren Denis Tsjerysjev (24) i 3-1-seieren over Cádiz onsdag.

Han skulle egentlig ikke ha spilt kampen på grunn av for mange gule kort. Cádiz la inn protest, og ifølge mediene har klubben fått medhold av det spanske fotballforbundet.

Tidlig mål Tsjerysjev scoret etter bare tre minutter av kampen. Ikke langt ut i andre omgang ble han tatt av banen. Da hadde sosiale medier begynt å koke, og folk begynte å snakke om dette på stadion med navn Ramón de Carranza.

Årsaken til at han ikke skulle spilt, var at han fikk tre gule kort da han var på utlån til Villarreal i fjor.

Etter kampen onsdag var Cádiz-president Manuel Vizcaíno tindrende klar: Real Madrid skulle rapporteres til det spanske fotballforbundet.

Den russiske 24-åringen pådro seg sitt tredje gule kort for Villarreal i cupsemifinalen mot Barcelona forrige sesong. Utestengelsen gikk inn i denne sesongen, men det hadde åpenbart gått Real Madrid hus forbi.

To hovedargumenter Storklubben hadde angivelig to hovedargumenter som skal ha blitt avvist: Argument nummer én var at Tsjerysjev spilte for Villarreal forrige sesong. Argument nummer to var at alle kort fjernes etter de tre første omgangene av cupen.

Skulle avgjørelsen bli stående, vil det være en gedigen skandale. Real Madrid er den største og mektigste klubben i verden, og skal ha orden i sysaker som dette.

Real Madrid har 24 timer på seg til å anke avgjørelsen.