NULL BAKLENGS: Diego Lopez har spilt 180 minutter mot Manchester United uten å slippe inn mål. Her redder han på Old Trafford i september 2008. I bakgrunnen lurer Cristiano Ronaldo som er lagkamerat i Real Madrid mot nettopp United i kveld. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX
NULL BAKLENGS: Diego Lopez har spilt 180 minutter mot Manchester United uten å slippe inn mål. Her redder han på Old Trafford i september 2008. I bakgrunnen lurer Cristiano Ronaldo som er lagkamerat i Real Madrid mot nettopp United i kveld. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Real Madrid-keeperen har aldri sluppet inn mot United

David de Gea har 11 baklengs på fem derbyer mot Real.

• Fotballstudio kl. 20.45: Real Madrid - Manchester United

(Dagbladet): Diego López kommer etter all sannsynlighet til å stå i Real Madrid-målet mot Manchester United i kveld.

Det har 31-åringen gjort to ganger før - uten å slippe inn mål. Spanjolen var Villarreal-keeper i de to møtene med United i Champions League-gruppespillet høsten 2008. Begge kampene endte 0-0, og begge lagene gikk videre fra gruppa.

I United-målet står David de Gea, som har alt annet enn en god statistikk mot Real Madrid. På fem Madrid-derbyer i Atlético-målet slapp han inn elleve mål og tapte alle fem ganger.

De Gea har imidlertid spilt på seg mye erfaring siden overgangen til England.

Fra Real-akademiet López har på sin side utviklet seg mye som keeper siden han forlot Real Madrid i 2007 - nesten uten å ha sluppet til på førstelaget.

- Han fikk bare to seriekamper i Real Madrid i løpet av de syv årene han var der. Han var fast nummer to bak Casillas, og var egentlig aldri i nærheten av å bli førstevalget. Derfor var det mange som var skeptiske til om han var god nok da han omsider fikk sjansen på et lag som den gangen var fast topp fire-meteriale. Men han viste at han hadde lært ting av å sitte på benken i Real Madrid, sier Petter Veland, som er La Liga-ekspert i C More og Villarreal-supporter.

López kom fra Real Madrids ungdomsakademi, men etter flere år på benken gikk han altså til Villarreal, der han spilte fram til de rykket ned i fjor. Da flyttet keeperen videre til Sevilla. Men da Iker Casillas ble operert etter et fingerbrudd i januar, ble Diego López umiddelbart hentet «hjem» til Santiago Bernabeu av Real Madrid.

- Jeg er lykkelig over å være hjemme i klubben min igjen, og er veldig glad for å være her, sa López ifølge klubbens nettside.

- Typisk spansk Før han forlot klubben sist, var López kun backup for Casillas. Nå har han fått tre kamper på rad på bekostning av Antonio Adán, til tross for at sistnevnte har blitt foretrukket framfor Casillas av Mourinho noen ganger tidligere denne sesongen.

- Mange ting har endret seg siden jeg dro. Jeg har spilt mange kamper i La Liga og europacupene, og det gjør meg trygg og sikker på ferdighetene og styrkene mine som spiller. Jeg vet hva jeg kan gi laget. Når Real Madrid henter en spiller, stoler de på ham og det synes jeg er veldig viktig, sier López.

11 BAKLENGS : Manchester Uniteds spanske keeper David de Gea har sjelden kommet lykkelig ut av møter med Real Madrid, på fem kamper har han i snitt sluppet inn mer enn to mål hver gang. Foto: AFP  / PEDRO ARMESTRE / NTB SCANPX
11 BAKLENGS : Manchester Uniteds spanske keeper David de Gea har sjelden kommet lykkelig ut av møter med Real Madrid, på fem kamper har han i snitt sluppet inn mer enn to mål hver gang. Foto: AFP / PEDRO ARMESTRE / NTB SCANPX Vis mer

Veland beskriver ham som en «typisk spansk keeper».

- Han er god med begge bein, og blir ofte involvert i oppspillsfasen. Lagene han har spilt for har aldri vært redd for å bruke ham. Du kan spille halvvanskelige tilbakespill til ham i stedet for å klarere ut over sidelinja. Han er veldig god på streken, er 1,95 høy og har god rekkevidde og har lange fangarmer i feltet. I én mot én sliter han med å være like fotrapp som for eksempel Casillas.

Sleit mot City Lopez spilte sin første Real Madrid-kamp etter returen i cupmøtet med Barcelona, og slapp inn ett Fabregas-mål. I seriekampen mot Granada for ti dager siden slapp han inn Cristiano Ronaldos første selvmål i karrieren. Sist helg slapp Lopez inn et trøstemål fra Manu da Real Madrid banket gamleklubben Sevilla 4-1.

I kveld får han sannsynligvis sjansen til å forlenge den plettfrie statistikken sin mot Manchester United. Men Diego López er ikke feilfri mot engelsk motstand. Høsten 2011 spilte Villarreal to gruppekamper mot Manchester City. López slapp inn tre mål hjemme og to på bortebane.

Keeper-duellen er bare én av mange faktorer som kan bli avgjørende i det klart mest omtalte møtet i åttedelsfinalene i årets Champions League.

 - Det er den kampen alle har gledet seg til siden trekningen. Det er den mest meritterte klubben i Spania mot den mest meritterte klubben i England. Det er to av de største merkevarene i fotballen på to av de største stadionene. Det er Mourinho mot Ferguson og ikke minst Cristiano Ronaldo som returerer til Old Trafford. Det hadde vært så typisk om det blir han som avgjør i siste liten, sier Petter Veland.

• Det er bare å glede seg: Følg og diskuter kampen i vårt fotballstudio klokka 20.45 i kveld.

STOPPET MESSI: Diego López gjorde comeback for Real Madrid 30. januar i år. Lionel Messi klarte ikke å overliste 31-åringen i cupsemien.Foto: JUAN MEDINA, REUTERS / NTB SCANPIX
STOPPET MESSI: Diego López gjorde comeback for Real Madrid 30. januar i år. Lionel Messi klarte ikke å overliste 31-åringen i cupsemien.Foto: JUAN MEDINA, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer