Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid knuste byrivalen med to selvmål og én perle

Stort steg nærmere cupfinalen.

GOD HJELP: Real Madrid-forsvarer Pepe feirer 1-0-målet med Angel di Maria i hælene. Men sterngt tatt skal vel Atletico Madrids argentinske forsvarer Emiliano Insua (t.h.) ha sin del av æren for at skuddet gikk mellom stengene. Foto: Gerard Julien, AFP / NTB Scanpix
GOD HJELP: Real Madrid-forsvarer Pepe feirer 1-0-målet med Angel di Maria i hælene. Men sterngt tatt skal vel Atletico Madrids argentinske forsvarer Emiliano Insua (t.h.) ha sin del av æren for at skuddet gikk mellom stengene. Foto: Gerard Julien, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Real Madrid - Atletico Madrid 3-0.

Real Madrid tok et stort steg nærmere finalen i Copa del Rey i kveld. I den første av to semifinalekamper mot byrival Atletico ble det storseier for de helhvite, som tradisjonelt er storebror i byen.

I øyeblikket er det Atletico som troner øverst på ligatabellen, mens Real Madrid halser etter sammen med erkerivalen Barcelona.

Dermed smakte nok en tremålsseier i cupen litt ekstra søtt.

Og tenningen var i alle fall stor nok blant Real Madrid-spillerne, om ikke i overkant. Marca har publisert videobilder som viser at Pepe blåser snørr i ansiktet på Diego Costa, mens Alvaro Arbeloa både tramper på akillesen og river i trøya til samme mann.

Real Madrid var - uansett oppførsel - det beste laget, men de trengte litt hjelp fra motstanderbein for å få ballen mellom stengene. Det første og det siste målet var skudd som ville gått utenfor mål om de ikke hadde skiftet retning på Atletico-bein. De blir dermed registrert som sjølmål.

Til gjengjeld var det midterste målet var en fotballperle av aller fineste sort.

Heldig stuss I Men først kom altså et vådeskudd som fikk en ufortjent god stuss. Midtstopper Pepe kom klyvende framover på banen etter 17 spilte minutter og klemte til. Skuddet hadde kurs godt til side for mål, men traff beinet til Emiliano Insua, endret retning fullstendig og rundlurte keeper Thibaut Courtois.

Det var likevel lite å si på at hjemmelaget gikk i garderoben ett mål foran på Santiago Bernabeu, Atletico skapte lite.

De startet litt friskere etter sidebyttet, men 12 minutter inn i omgangen ble kveldens virkelige godbit servert. Kelneren var argentinske Ángel Di Maria, som med utsiden av foten spilte en utsøkt stikkpasning inn i feltet.

Løpet til Jesé Rodríguez var like perfekt timet, og han krydret det hele med en lynrask avslutning - også den med utsiden av foten.

Heldig stuss II Men det siste målet var igjen av det heldige slaget. Denne gangen var det Di Maria som sleivet litt med skuddet, men nå var beina til Miranda hjelpsomt til stede og igjen var stakkars Courtois sjanseløs.

Like før 3-0-målet hadde Atletico sin største sjanse i kampen, men Luka Modric reddet en heading etter corner mesterlig på streken.

Cristiano Ronaldo satte ikke det helt store preget på kampen på 29-årsdagen. Tidligere i dag fikk han også tre kampers karantene i «bursdagsgave».

POPULÆRT: Å score en perle av et mål i et Madrid-derby er ikke alle 20-åringer forunt. Jese Rodriguez fikk kjenne hvordan det føles i kveld. Foto: Sergio Perez , Reuters / NTB Scanpix
POPULÆRT: Å score en perle av et mål i et Madrid-derby er ikke alle 20-åringer forunt. Jese Rodriguez fikk kjenne hvordan det føles i kveld. Foto: Sergio Perez , Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart