Real Madrid ledet 2-0 og cruiset mot seier. Så slo bunnlaget sensasjonelt tilbake

Zinedine Zidanes menn slapp med skrekken. 

Legia Warszawa - Real Madrid 3-3 (1-2)

(Dagbladet): Real Madrid er ennå ikke sikret avansement til neste runde i Champions League etter en overraskende poengtap i Polen.

De aller fleste trodde at det spanske storlaget enkelt skulle ta med seg alle tre poengene da Karim Benzema ga de hvitkledde 2-0 etter 35 minutter, men etter timen spilt sto det 2-2 på måltavla i Warszawa.

Legia sto med tre strake tap og 1-13 i målforskjell på de tre første kampene. Hjemme mot Borussia Dortmund ble det hele 0-6, og det var nok noen som håpet og trodde på liknende siffer i favør Real Madrid i kveld.

Slik gikk det aldeles ikke, for Legia snudde kampen til 3-2 i det 83 minutt. En Real Madrid-scoring tre minutter etterpå reddet Real Madrid fra et pinlig nederlag.

Tabelljumboen fikk med seg et veldig kjærkomment poeng. Samtidig betyr det at Borussia Dortmund har fått overtaket i gruppe F.

Pangstart

Real Madrid startet kampen med angrepsspillerne Karim Benzema, Alvaro Morata, Gareth Bale og Cristiano Ronaldo. Det luktet med andre ord mål av det spanske storlaget.

Og kveldens kamp var målløs i 57 sekunder. Det var tiden det tok før Gareth Bale hamret ballen i vinkelen på volley. En drømmestart for Real Madrid, som aldri har scoret et raskere mål i Champions League.

Hjemmelagets fans ble ikke vitne til scoringen på stadion, for kveldens kamp ble spilt for tomme tribuner i Polen. Rasistiske tilrop og slagsmål blant hjemmetilhengerne under kampen mot Borussia Dortmund var årsaken.

Bale var hovmester på den andre scoringen som kommer etter snaut 35 minutter. Han sendte ballen til Benzema, som enkelt la på til 2-0 med bredsiden av foten. Spissens første CL-scoring denne sesongen.

Hjemmelaget hadde imidlertid ikke gitt opp, og fikk en redusering like etterpå. Vadis Odjidja-Ofoe dro av to spillere før han banket ballen via stolpen og i mål fra 16 meter.

- Det går ikke an å sette den ballen mer stang inn, sa Viasat-kommentator Petter Veland på direkten.

Sjokkutlikning
Etter hvilen skulle hjemmelaget sjokkere gjestene på nytt. Miroslav Radovic fikk gå upresset, og tuppet ballen i mål fra langt hold. Det skal nevnes at keeper Keylar Navas burde gjort bedre i den situasjonen.

Etter 83 minutter var snuoperasjonen et faktum, da Thibault Moulin hamret ballen i mål fra distanse.

- Zinedine Zidane, hva tenker du nå? Det er en fantastisk utvikling i dette oppgjøret, sa Viasat-kommentator Petter Veland.

Zidane fikk litt å smile over igjen tre minutter etterpå. Mateo Kovacic sørget nemlig for at storlaget fikk en litt lettere reise hjem med utlikningen til 3-3.

Tre minutter på overtid hamret Real Madrids Lucas Vazquez ballen i tverrligger, og hjemmelaget jublet da dommeren blåste i fløyta like etterpå. Uavgjort føltes nok som en seier for polakkene.

Cristiano Ronaldo sto «bare» bokført med to scoringer i Champions League før kveldens kamp. Han kom ikke på scoringslista i det omvendte oppgjøret som endte 5-1 til spanjolene - og heller ikke i kveld fant superstjernen veien til nettmaskene.

Det er han neppe fornøyd med.

WIKESTAD GJESTER GAMEWEEK: Premier League-kommentator Kasper Wikestad er på besøk. Sammen med Joachim og Christian diskuterer TV 2-profilen Liverpools suksess, Mourinhos oppførsel, Eden Hazards forvandling og mye mer. Video: Endre Vellene/Dagbladet Vis mer