Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid måtte slite for seieren, etter at dommeren bestemte seg for å stå i veien

- Det er en slik situasjon man helst ikke vil se.

• Granada - Real Madrid 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Real Madrid måtte ha tre poeng etter at byrival Atletico Madrid og Barcelona hadde vunnet sine ligakamper i helga. Det fikk de iallfall ikke av kveldens kampdommer Jesus Gil Manzano.

Ordet «dommerhjelp» fikk en ny betydning for Granada, som fikk en gratis kontring takket være at Manzano sto i veien for Luka Modric. Real Madrid-stjerna mistet ballen på midtbanen, og det påfølgende angrepet endte i scoring.

Den scoringen kunne vise seg å være et stort tap for de liljehvite når ligaregnskapet skal gjøres opp etter 38 serierunder.

Men Modric ville ikke ha noe av å bli husket som spilleren som ble ulovlig stoppet av en dommer. Kroaten tok saken i egne hender, og hamret inn vinnermålet fra distanse fem minutter før slutt.

Scoring ut av ingenting Real Madrids angrepsrytme var ikke helt hundre i den første omgangen. Men med spisser i verdensklasse på laget, trenger du ofte bare én stor sjanse for å få tellende resultat. Og det var akkurat det Real Madrid fikk.

Daniel Carvajal var plutselig helt mutters alene på høyrekanten, da han lurte offside-fella til hjemmelaget. Spanjolen kunne enkelt finne en umarkert Karim Benzema som hadde skaffet seg rom i boksen. Spissen var iskald, og ga bortelaget ledelsen etter en treg start på kampen.

Karim Benzema scoret med det i sin sjette kamp på rad, noe han aldri tidligere har klart i Real Madrid-trøya. Samtidig var den hans 19. scoring i ligaen denne sesongen, noe som er samme antall som Cristiano Ronaldo, og ett bak toppscorer Luis Suarez.

Granada yppet seg tidvis i den første omgangen, og gikk respektløst til verks også i den andre. Keylor Navas måtte tidlig i aksjon for å hindre baklengsmål for Real Madrid.

Karim Benzema kunne fort blitt tomålsscorer. Han ble spilt fri av Luka Modric, og var alene med keeper Andrés Fernández. Sisteskansen kastet seg til riktig side, og stoppet skuddet.

- For en redning, mente Viasat-kommentator Petter Veland.

Dommertabbe Like etterpå kom kveldens dommer i fokus.

Lukas Modric vendte opp på midtbanen foran pipeblåseren som sto i veien. Det førte til at kroaten mistet ballen, og Granada kontret. Innbytter Youssef El-Arabi hadde bare vært på banen i tre minutter da han kom alene med Navas, og sendte ballen forbi keeperen og i  nettmaskene.

En oppgitt Luka Modric slo ut med armene etter situasjonen, som i verste fall kan koste Real Madrid dyrt.

- Det er en slik situasjon man helst ikke vil se, sier Petter Veland.

For El-Arabis del betyr det at han tangerte Enrique Porta som den mestscorende i La Liga for Granada - med sine 34 mål.

Og hjemmesupporterne trodde et øyeblikk at samme mann hadde snudd kampen, men El-Arabi var i klar offside da han mottok ballen på femmeteren før «scoringen».

I stedet fikk Modric revansj for «dommertabben». Fra 20 meter hamret han ballen opp i hjørnet på vakkert vis.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram