Real Madrid møtte veggen i Jan Oblak

Målløst i Madrid.

• Atlético Madrid - Real Madrid 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Real Madrid hadde ikke slått Atlético siden finalen i Champions League i fjor, og med fire tap på de seks oppgjørene siden da, kunne man tro at hjemmelaget var det med best selvtillit foran kvartfinalenoppgjøret på Vicente Calderon i kveld.

Men allerede etter tre minutter feilberegnet ellers bunnsolide Diego Godin et langt gjennomspill og sendet Gareth Bale alene med keeper Jan Oblak i Atlético-målet.

Bale bommet, og utover omgangen brente hele Real Madrid av krutt mot Oblak. Sloveneren sto derimot som en mur og holdt nullen til pause.

- Det er sannsynligvis det beste vi har gjort mot Atlético Madrid på en lang stund, sier Gareth Bale til Viasat etter kampen.

Simeone tok grep
Atlético-trener Diego Simeone så selvfølgelig at det ville bli vanskelig å stå imot et så tungt press i nok en omgang og manet laget sitt fram fra start i andre omgang. Det ga umiddelbart resultater i form av flere farligheter på de fem første minuttene av andreomgang enn de hadde skapt i første.

Samtidig ble Real Madrid mer upresise og sendte stadig flere pasninger på tvers. Bortsett fra Mario Mandzukics stadige basketak med Real Madrids spillere falt også litt av temperaturen i kampen.

Atléticos høyere press ga dem bedre trykk framover, og siste halvdelen av andre omgang trykket de på for å få med seg seieren. Det ble likevel med halvsjansene og 0-0 til slutt.

FANT ALDRI NETTMASKENE: Det manglet ikke på forsøk fra Real Madrid og Cristiano Ronaldo, men Atlético Madrid og keeper Jan Oblak holdt tett i det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League i kveld.Foto: AP /Daniel Ochoa de Olza/ NTB Scanpix
FANT ALDRI NETTMASKENE: Det manglet ikke på forsøk fra Real Madrid og Cristiano Ronaldo, men Atlético Madrid og keeper Jan Oblak holdt tett i det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League i kveld.Foto: AP /Daniel Ochoa de Olza/ NTB Scanpix Vis mer

- Det er et bra resultat for oss, vi går inn i returoppgjøret fulle av selvtillit nå, sier Bale.

Real sliter
Alt er åpent før returoppgjøret på Santiago Bernabeu, men Real Madrid har ikke slått Atlético på de sju første forsøkene nå.

Det må de gjøre om de skal holde liv i drømmen om å bli det første laget som forsvarer en seier i Champions League.

- Vi skulle gjerne hatt et mål, men vi er fornøyde med dette resultatet. Vi har gått videre med 0—0 hjemme i Champions League før, sier Atlético-spilleren Mario Suarez til Viasat etter kampen.

Både Suaraez og Real Madrids Marcelo må stå over returoppgjøret etter å ha dratt på seg hvert sitt gule kort mot slutten av kampen.