Real Madrid nær Champions League-skrell i ellevill kamp

Pepet ut på hjemmebane.

• Real Madrid - Schalke 3-4 (2-2), 5-4 sammenlagt

(Dagbladet): Etter å ha vunnet 2-0 i første oppgjør, var det mye som skulle gå galt dersom Real Madrid ikke tok seg videre mot Schalke i Champions Leagues åttedelsfinale.

Men returoppgjøret på Santiago Bernabeu ble alt annet enn kjedelig. Etter sju mål og et sjansebonanza uten like er det Real Madrid som kan ta seg videre til kvartfinale i Europas gjeveste fotballturnering.

For Schalke var utrolig nær en av tidenes Champions League-skreller. Så nært at Real Madrid ble pepet ut av sitt eget publikum.

- Dårlig opptreden. Vi spilte skikkelig dårlig, og var heldige som tok oss videre. Vi må forbedre oss før det begynner å dra seg til. Hver kamp blir viktigere enn den forrige nå. Det er vanskelig å forklare hva som gikk dårlig, vi hadde problemer i forsvaret. Vi må bare forbedre oss, sier manager Carlo Ancelotti til Viasat.

Rystet hjemmelaget Etter drøye ti minutter var Schalke nære ved å sette det første av mange støkker i stjernegalleriet, men keeper Iker Casillas gjorde en god redning. Spilleren var uansett i offside da ballen ble spilt.

SCORET TO: Klaas-Jan Huntelaar. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
SCORET TO: Klaas-Jan Huntelaar. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN Vis mer

Men ti minutter senere tok de ledelsen. Et godt angrep ble avsluttet av Christian Fuchs som kunne dunke ballen i mål fra 12 meter.

Det varte imidlertid ikke lenge. Etter å ha slitt med å henge med de første minuttene, kom Cristiano Ronaldo som ut fra intet og stanget inn utlikningen.

- Han har vært helt usynlig, så går han opp som Eiffeltårnet og stanger ballen inn, sier Viasat-kommentator Vidar Davidsen.

Ronaldo-dobbel Så tok Schalke ledelsen igjen.

Klaas-Jan Huntelaar hadde først en nydelig volley i tverrligger og ut, og sekunder seinere kunne han på ny sende gjestene i ledelsen på Santiago Bernabeu. Etter at Meyer først hadde prøvd, var Huntelaar der på returen og satte den i mål.

Men nok en gang satte Ronaldo en demper på feiringen. Igjen raget han høyest på et innlegg der han nærmest fløy gjennom lufta og gjorde at lagene igjen sto likt til pause.

Scoringsbonanza Karim Benzema kunne etter 50 minutter sende Real Madrid i ledelsen etter en scoring der han gjorde alt selv. Etter å ha fintet seg forbi to Schalke-spillere satte han ballen forbi keeper og i mål.

VIDERE: Cristiano Ronaldo og Real Madrid berget seg videre i Champions League etter et ellevillt oppgjør mot Schalke på Santiago Bernabeu. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
VIDERE: Cristiano Ronaldo og Real Madrid berget seg videre i Champions League etter et ellevillt oppgjør mot Schalke på Santiago Bernabeu. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza Vis mer

Den elleville kampen fortsatte. Få minutter etter at Benzema sendte Real Madrid i ledelsen, utliknet Schalke nok en gang. Denne gangen var det Leroy Sane som sørget for det med en kanonkule i krysset fra 16 meter.

Tempoet roet seg betraktelig de siste minuttene, men Klaas-Jan Huntelaar ble spilt gjennom av Luka Modric(!), og satte ballen kontant i mål via tverrligger. Horribelt forsvarsspill av hjemmelaget. Og 3-4. 5-4 sammenlagt. En scoring til, og Schalke ville stått for en av tidenes skreller i Champions League.

Schalcke var uhyre nær en sensasjon på Santiago Bernabeu.