Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid og Atlético Madrid straffes knallhardt

Får ikke registrere spillere de neste to overgangsvinduene.

STRAFFES: Zinedine Zidane og Real Madrid. Foto: Guillermo Martinez/NurPhoto/NTB Scanpix
STRAFFES: Zinedine Zidane og Real Madrid. Foto: Guillermo Martinez/NurPhoto/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): FIFA melder i dag at Real Madrid og Atlético Madrid ikke kan registrere spillere de to neste overgangsvinduene.

I januar 2015 sprakk nyheten om at FIFA etterforsker Real Madrid for mistanke om brudd på regelverket for overganger i forbindelse med utenlandske spillere under 18 år.

Nå har det altså kommet dom i saken.

«FIFAs disiplinærkomité straffer Atlético Madrid og Real Madrid for brudd på reglene for internasjonale overganger for spillere under 18 år.De to klubbene har brutt flere bestemmelser rundt internasjonale overganger og første registrering av yngre spillere, i tillegg til andre relevante bestemmer som går på registrering og deltakelse for enkelte spillere i konkurranse», står det blant annet å lese i pressemeldingen.

Bøtelegges De to Madrid-klubbene kan ikke registrere nye spillere før sommeren 2017.

«Begge klubber vil måtte sone en overgangsstraff som forhindrer dem i å registrere spillere både på nasjonalt og internasjonalt nivå i de to neste hele og sammenhengende overgangsvinduene for å ha brutt paragraf 5, 9, 19 og 19bis, i tillegg til vedlegg 2 og 3 i overgangsreglementet», står det videre.

I tillegg bøtelegges klubbene Atlético Madrid og Real Madrid med henholdsvis 900 000 sveitserfranc (ca. 7,9 ,millioner kr) og 360,000 sveitserfranc (ca. 3,16 millioner kroner).

Samtidig har begge klubben fått en reprimande, og de gis 90 dager til å få kontroll på situasjonen når det gjelder situasjonen til yngre spillere.

De to spanske gigantene har blir funnet skyldig i det samme som Barcelona ble i 2014. Barcelona hentet blant annet Arda Turan og Aleix Vidal sommeren 2015, selv om duoen ikke kunne spille for klubben før januar i år.

Tre unntak Hovedregelen er at det ikke er lov å kjøpe utenlandske spillere under 18 år. Det finnes imidlertid tre unntak fra denne regelen.

Det første unntaket er tilfeller der foreldrene til spilleren flytter til det aktuelle landet av andre grunner enn fotball.

Det andre unntaket er om det er spillere innenfor EU eller EØS-området mellom 16 og 18 år.

Det tredje unntaket er om spillerens bosted og klubbens hovedkvarter ligger mindre enn fem mil på hver sin side av en landegrense.

Så den komme I internasjonale medier fikk saken overraskende liten oppmerksomhet, men La Liga-ekspert Petter Veland fortalte til Dagbladet at han trodde Real Madrid allerede hadde fått beskjed om at klubben ville bli straffet.

- Jeg ser flere tendenser til at Real Madrid nå ruster opp. De kjøper mange unge, spanske spillere som registreres som deres egne, for så å bli lånt ut til andre klubber. Det gir grobunn for å tro at Real Madrid sitter på informasjon som tilsier at de får en straff som gjør at de ikke kan registrere nye spillere de to neste overgangsvinduene, sa Veland til Dagbladet i juli.

Nå spøker det blant annet for en mulig framtidig overgang fra Manchester United til Real Madrid for keeper David de Gea, som i tolvte time ble værende i England i sommerens overgangsvindu.

Madrid-klubbene kan signere spillere, men de blir altså ikke registrert eller spilleberettiget før tidligst sommeren 2017.

Overgangsstraffen, som ikke påvirker det nåværende overgangsvinduet — ettersom det åpnet før beslutningen ble tatt — gjelder for hver av klubbene i sin helhet, bortsett fra kvinnelag, futsallag og strandfotball. Straffen forhindrer ikke at spillere kan bli frigitt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media