Real Madrid og Barcelona får hjemmefordel i semien

Spiller borte mot Dortmund og Bayern først.

(Dagbladet): I dag ble semifinalene i Champions League trukket. Bayern München møter Barcelona, mens Borussia Dortmund spiller mot Real Madrid.

MØTTES I HØST: Real Madrid og Cristiano Ronaldo spilte uavgjort hjemme og tapte borte mot Dortmund i gruppespillet i høst. Nå får de mulighet til revansj i semifinalen. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix
MØTTES I HØST: Real Madrid og Cristiano Ronaldo spilte uavgjort hjemme og tapte borte mot Dortmund i gruppespillet i høst. Nå får de mulighet til revansj i semifinalen. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix Vis mer

De to spanske lagene har fordel av å spille borte først, slik at de får den avgjørende returkampen på hjemmebanene Camp Nou og Santiago Bernabeu.

De tyske lagene har imidlertid statistikken med seg så langt i sesongen. I seks kamper mellom tyske og spanske lag denne sesongen. På seks møter har det blitt tre tyske seirer og tre uavgjorte resultater.

Borussia Dortmund og Real Madrid møttes i gruppespillet. Da vant Dortmund 2-1 i Tyskland, mens de spilte 2-2 i Madrid.

Lagene har møttes seks ganger i europacup, Real Madrid har vunnet to ganger, mens tre kamper har endt uavgjort. Dortmund-seieren i høst er deres eneste mot Real Madrid, skriver analysebyrået Opta på Twitter.

Bayern og Barcelona møttes i kvartfinalen for fire år siden. Da vant Barcelona 4-0 hjemme, og spilte 1-1 i München.

- Vi møtte dem i 2009 og fikk en real omgang juling. Jeg husker kampen godt, og jeg liker egentlig ikke å tenke på den, for det var ganske smertefullt å se på. Dette er en glimrende anledning til å vise at vi har forbedret oss mye siden den gang, sier Bayern München-formann Karl-Heinz Rummenigge ifølge Uefa.com.

STORSEIER: Lionel Messi feirer scoring med Samuel Eto'o i 4-0-seieren mot Bayern i april 2009. Messi scoret to, Eto'o ett og Thierry Henry det fjerde målet for Barcelona. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix
STORSEIER: Lionel Messi feirer scoring med Samuel Eto'o i 4-0-seieren mot Bayern i april 2009. Messi scoret to, Eto'o ett og Thierry Henry det fjerde målet for Barcelona. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Vis mer

Stortapet på Camp Nou i april 2009 er imidlerid Bayerns eneste tap på seks kamper mot Barcelona i europacup. De har vunnet tre og spilt to uavgjort mot katalanerne.

- Barcelona er målestokken for meg i Europa. De har vunnet Champions League flere ganger enn noe annet lag de siste årene. De er det beste laget i Europa i øyeblikket, med et fantastisk potensiale offensivt, sier Rummenigge.