- Real Madrid ønsker ham tilbake

Men Martin Ødegaards trener Imanol Alguacil tror at nordmannen blir i Real Sociedad.

KNALLGOD: Real Sociedad og Martin Ødegaard hadde i første omgang god kontroll på Osasuna på El Sadar Stadium. Nordmannen karret til seg både en utsøkt målgivende og et frisparkmål av de sjeldne. Video: Strive Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beskjeden fra Imanol Alguacil kommer få dager etter at Ødegaard-hypen nådde nye høyder.

Den 21 år gamle boksåpneren hadde en målgivende og en frisparkperle mot Osasuna, og i kjølvannet av kampen rykket Marca-kommentator Carlos Carpio ut og sa at det ble umulig for La Real å beholde ham i sommer.

NYDELIG SCORING: Martin Ødegaard herjet for Real Sociedad - og vartet opp med både scoring og assist. Video: Strive Vis mer

- Blir

Imanol Alguacil tror ikke at Ødegaard kommer til å bli hentet tilbake til den spanske hovedstadsklubben før låneavtalen går ut.

- Selvsagt ønsker Madrid ham tilbake, men Ødegaard selv er klar på at han ikke har det travelt. Han er glad for å være i en klubb hvor han kan utvikle seg. Han storspiller for oss, og vi er veldig heldige som har ham her. Ødegaard har også gode spillere rundt seg som hjelper ham med å utvikle seg, sier treneren til Marca.

ØDEGAARD-SJEF: Imanol Alguacil. Foto: NTB Scanpix
ØDEGAARD-SJEF: Imanol Alguacil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

La Real ligger på en sterk femteplass i den spanske ligaen. Opp til serieleder Barcelona er det åtte poeng.

Ødegaard står med fire mål og fem målgivende i år, men Alguacil tror nordmannen kommer til å bli bedre og bedre.

Det var også en viktig grunn til at han hentet 21-åringen.

- Det beste med Ødegaard er verken teknikken eller talentet, men jobben han legger ned for å bli bedre. Da vi fikk vite at det var en mulighet å hente ham, og jeg fikk snakket med ham selv, var jeg ikke i tvil, forteller La Real-treneren i et intervju med Marca.

Klubbdirektør Emilio Butragueno var mannen som presenterte Martin Ødegaard i Real Madrid i 2015. For kort tid siden uttalte han seg om den norske midtbaneelegantens framtid:

- Vi er veldig fornøyde med hvordan det går. Han utvikler seg og har hatt gleden av å ha en fantastisk sesong. Vi håper han fortsetter å vokse som spiller. Vi er veldig glade på hans vegne. Men han trenger å bli enda mer moden.

NY UTFORDRING: En ny utfordring i sosiale medier tar av. Martin Ødegaard, Casper Ruud og Johannes Høsflot Klæbo er blant de som klarer den. Vis mer

Hemmelig avtale?

Ødegaard har i utgangspunktet en låneavtale med Real Sociedad ut årets sesong, men klubben skal kunne forlenge avtalen med ett år til hvis Ødegaard selv vil.

21-åringen koster Real Sociedad to millioner euro per sesong, ifølge den spanske radiostasjonen Cadena Cope.

Ifølge Marca har Real Madrid allerede begynt å planlegge integreringen av Ødegaard på førstelaget, som hevder at toårsavtalen kan bli brutt.

Tidligere har det blitt skrevet at Real Madrid har en klausul i låneavtalen som gjør at det kan hente 21-åringen tilbake før. I så fall må Real Madrid betale en kompensasjon på fire millioner euro til Real Sociedad, skrev Cope i november.

En ting er I hvert fall sikkert - og det er at Ødegaard vil tilbake til Real Madrid på sikt. I et intervju i november sa han:

- Jeg bryr meg ikke om jeg må vente to eller fem år for å spille for Real Madrid. Jeg ønsker å vinne La Liga med Real Madrid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer