Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid satte skapet på plass

Ligger an til drømmefinale mot Barcelona.

3-0-SEIER: Atlético Madrid flyr høyt for tiden og topper tabellen i spansk fotball, men Real Madrid satte skapet på plass med 3-0-seier i onsdagens byderby i cupen. Foto: AP Photo/Gabriel Pecot/NTB Scanpix
3-0-SEIER: Atlético Madrid flyr høyt for tiden og topper tabellen i spansk fotball, men Real Madrid satte skapet på plass med 3-0-seier i onsdagens byderby i cupen. Foto: AP Photo/Gabriel Pecot/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atlético Madrid flyr høyt for tiden og topper tabellen i spansk fotball, men Real Madrid satte skapet på plass med 3-0-seier i onsdagens byderby i cupen.

Ved hjelp av to selvmål skaffet storebror seg et klart overtak på tittelforsvareren i kampen om plass i cupfinalen. Returkampen i semifinalen spilles neste uke, og Atlético trenger et lite mirakel for å vende kampen. I returkampen må Diego Costa stå over som følge av det gule kortet han fikk onsdag.

Jesé Rodriguez scoret for Real Madrid mellom selvmål av Emiliano Insua og Miaranda, og dermed ligger det an til en drømmefinale mot Barcelona, som vant 2-0 i første kamp mot Real Sociedad.

- Jeg synes dette var vår beste kamp siden jeg overtok. Først og fremst fordi vi møtte et lag som er veldig vanskelig å spille mot. De er sterke og aggressive, men vi spilte veldig godt, sa Real-trener Carlo Ancelotti.

- Jeg er fornøyd på alle måter. Jeg skulle ønske vi alltid kunne spille som vi gjorde i kveld.

Marginer Det var Atléticos playmaker Arda Turan som hadde kampens første sjanse. Han testet Real-keeper Iker Casillas med en heading i det 13. minutt.

Bare fire minutter senere tok Real Madrid ledelsen. Midtstopper Pepe gikk i angrep og prøvde seg med et skudd fra langt hold. Emiliano Insua styrte ballen i eget mål bak en utmanøvrert keeper Thibaut Courtois.

Diego Godín hadde sjansen til å utligne tidlig i annen omgang, men hans hodestøt gikk over mål. I stedet doblet Real ledelsen da Angel Di Maria vakkert spilte fram Jesé Rodriguez, som scoret enkelt.

Luka Modric reddet en ny Godin-heading på streken i det 72. minutt, og for tredje gang svarte Real Madrid på en stor Atlético-sjanse ved å score. Denne gang var det Di Marias langskudd som ble styrt i eget mål av Miranda.

- Real Madrid spilte en god kamp, men de scoret to mål på skudd som traff våre spillere og gikk inn, sa Atlético-trener Diego Simeone etter at klubbens rekke på 24 kamper uten tap tok slutt.

Fødselsdag Cristiano Ronaldo ble onsdag utestengt i tre seriekamper som følge av utvisningen mot Athletic Bilbao søndag, men onsdag spilte han hele kampen på 29-årsdagen. Noen scoring greide han ikke å gi seg selv i fødselsdagsgave.

Real Madrid måtte igjen greie seg uten Gareth Bale, som fortsatt sliter med en skade i leggen. Trener Carlo Ancelotti tok ham med i troppen, men noen timer før kampen ble det klart at waliseren ikke kunne spille.

- Han har ikke fått et tilbakeslag. Han spiller helt sikkert lørdag (mot Villarreal), sa Ancelotti.

Også Barcelona fikk hjelp av selvmål i sin semifinale, men selv om Real Sociedad måtte spille hele annen omgang med ti mann ble det bare 2-0 på Camp Nou.

Sergio Busquets ga Barcelona ledelsen i første omgang. Det lå an til storseier da gjestenes Inigo Martinez ble utvist rett før pause, men selv med elleve mot ti ble det ikke flere Barcelona-scoringer i annen omgang enn Enaut Zubikarais selvmål.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!