Real Madrid sikret seg målmaskinen Luka Jovic

Storscoreren Luka Jovic (21) forlater Eintracht Frankfurt til fordel for Real Madrid.

KLAR FOR REAL MADRID: Luka Jovic. Pa Photos.
KLAR FOR REAL MADRID: Luka Jovic. Pa Photos.Vis mer

Det bekrefter både Eintracht Frankfurt og Real Madrid på sine nettsider.

Bare den obligatoriske medisinske undersøkelsen gjenstår. 21-åringen har skrevet under på en femårskontrakt med den spanske hovedstadsklubben.

- Takk for innsatsen, skriver Frankfurt i en Twitter-melding på sin offisielle konto, og omtaler Jovic som «en målmaskin».

Jovic scoret 17 scoringer og leverte åtte målgivende pasninger på 32 Bundesliga-kamper denne sesongen, og scoret også ti mål på 14 kamper i Europa League. Bare Olivier Giroud, som vant turneringen med Chelsea, scoret flere.

- Sportslig sett er tapet av Jovic et stort tap for oss. Hans eksplosivitet og ferdigheter foran mål har blitt kjent Europa over. For oss var det åpenbart at vi ikke kunne konkurrere økonomisk, sier Fredi Bobic i Eintracht Frankfurt, og fortsetter:

- Dette er en god og viktig overgang for Eintracht Frankfurt. Vi ønsker Luka alt det beste i fremtiden. Han har kvalitetene som skal til for å få en fantastisk karriere. Vi er stolte over at vi har støttet ham på veien.

STORSCORER: Luka Jovic har vært blant Europas heteste spisser denne sesongen. Foto: AFP.
STORSCORER: Luka Jovic har vært blant Europas heteste spisser denne sesongen. Foto: AFP. Vis mer

Serberen har vært koplet til Real Madrid i lang tid, og nå har Zinedine Zidane fått sin mann. Det er ventet en voldsom kjøpefest i Madrid denne sommeren, da de ønsker å revansjere en skuffende 2018/19-sesong.

Eintracht Frankfurt skriver at klubbene har blitt enige om å holde overgangssummen hemmelig. Flere medier spekulerer imidlertid i en overgangssum på rundt 60 millioner euro, rundt 600 millioner norske kroner.

The Guardian skriver at overgangssummen er på 65 millioner pund, drøye 715 millioner norske kroner, i tillegg til at flere klausuler er involvert.

Fra før er allerede Porto-stopper Eder Militao klar for Real Madrid. Han ble klar allerede i mars, og slutter seg i likhet med Jovic til klubben når overgangsvinduet åpner. Los Blancos er også koplet til spillere som Eden Hazard og Paul Pogba.