Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid-sjefens svar på hvordan Ødegaard kan bli en verdensstjerne

- Alle må hjelpe ham.

MADRID (Dagbladet): I formiddag møtte Real Madrid-manager Carlo Ancelotti pressen foran morgendagens seriekamp mot Real Sociedad. Helt på tampen av den snaut 15 minutter lange seansen slapp norsk media til med to spørsmål om Martin Ødegaard.

Gjennom karrieren har Ødegaards legendariske sjef trent en rekke supertalenter. Derfor spurte Dagbladet om hva som er nøkkelen for at Ødegaard skal kunne gå fra å være eksepsjonelt lovende til å etablere seg som en verdensklassespiller.

- Det viktigste er at vi passer på å gi ham tid. Han har et stort talent, men vi må passe på at han får muligheten til å bli best mulig. Derfor er det vår jobb å gi han tid til å kunne forbedre kvalitetene sine. Det blir det viktigste, sier Ancelotti til Dagbladet.

Trente uten Ødegaard Det var i går Ødegaard møtte opp til sin første arbeidsdag som Real Madrid-spiller. Treningen med førstelaget var stengt for pressen, men flere av Real Madrid-spillere skal ha blitt imponert over ferdighetene den norske 16-åringen viste fram.

- Spillerne sa han var helt nydelig. De synes han er veldig elegant. Spillerne er veldig, veldig glad for at han endelig er med og trener med dem. De synes det er imponerende at en 16-åring har slike kvaliteter, forteller Marca-journalisten Ruben Jimenéz til Dagbladet.

MØTTE PRESSEN: Carlo Ancelotti på Valdebebas. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Carlo Ancelotti på Valdebebas. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I dag forberedte Ancelottis stjernegalleri seg til morgendagens kamp mot Real Sociedad med en rolig økt, hvor pressen fikk tilgang de første 15 minuttene.

Der var ikke Ødegaard med. Han trente i stedet med B-laget, som er ledet av Zinedine Zidane. Tanken bak er at Ødegaard vil få et bedre utbytte av en tøff gjennomkjøring med Castilla, enn å drive lysbetont ballek med A-laget.

- Alle må hjelpe Det er ingen tvil om at forventningene til Ødegaard er store i Spanias hovedstad. Spanske journalister tror han vil få sin debut allerede i løpet av de kommende månedene.

For at nordmannen skal lykkes i Madrid, er han imidlertid avhengig av hjelp. Derfor var det godt å se for norske fotballelskere at Gareth Bale tok vare på Ødegaard i går. Det understreker Ancelotti blir viktig også i fortsettelsen.

- Gareth Bale kan hjelpe Martin, men alle må være med og hjelpe ham til å få gode relasjoner med de andre på laget. Det gjelder alle spillerne, ikke bare Bale, sier Ancelotti.

GOD STEMING: Real Madrid-stjernene var i godt humør på dagens trening. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GOD STEMING: Real Madrid-stjernene var i godt humør på dagens trening. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I morgen er det ventet at Ødegaard vil være på plass på Santiago Bernabéu, da laget fra San Sebastián kommer på besøk. Samtidig er det klart at drammenseren ikke kan spille for verken Real Madrid eller Castilla før om minst et par uker, som en følge av FIFAs omfattende behandling av overganger som involverer spillere under 18 år.

STORE FORVENTINGER: Marca-journalist Ruben Jimenéz jobber i Spanias største avis, som omtaler Ødegaard som «vindunderbarnet» på forsida av dagens avis.
STORE FORVENTINGER: Marca-journalist Ruben Jimenéz jobber i Spanias største avis, som omtaler Ødegaard som «vindunderbarnet» på forsida av dagens avis. Vis mer