Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid skremmer ikke Klopp: - Viktig, men ikke det viktigste

Før kampen har Real Madrid en overlegen ledelse når det gjelder erfaring. Men Liverpool-manager Jürgen Klopp mener at laget hans kan utlikne den ledelsen.

STOR FORSKJELL: Det er stor forskjell på Zinedine Zidanes Real Madrid og Jürgen Klopps Liverpool når det kommer til erfaring i Champions League. Foto: NTB Scanpix
STOR FORSKJELL: Det er stor forskjell på Zinedine Zidanes Real Madrid og Jürgen Klopps Liverpool når det kommer til erfaring i Champions League. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når de elleve utvalgte Liverpool-spillerne går ut på gressmatta i lørdagens Champions League-finale mot Real Madrid i ukrainske Kiev, er det en helt ny opplevelse for samtlige.

For ingen av dem har tidligere spilt i en Champions League-finale.

For de liljehvite fra Madrid er det et helt annet scenario. Hele ni av spillerne som sannsynligvis starter kampen har vunnet Champions League hele tre ganger (Cristiano Ronaldo har vunnet fire ganger).

Det er bare Keylor Navas og Lucas Vázquez (gitt at sistnevnte får spille) som ikke har gjort det, men duoen har til gjengjeldt vunnet to ganger. Dersom Gareth Bale og /eller Isco spiller, er det ti av elleve spillere som har minst tre trofeer på CVen.

Real Madrid-laget er en sammensveiset gjeng som nærmest ikke har gått gjennom noen endringer de siste fem sesongene. De vet hva det handler om og hva som skal til for å vinne.

På trenerbenken har du Zinédine Zidane, som også har ledet laget til tre Champions League-seire (to som trener og en som spiller). Det nærmeste Jürgen Klopp har kommet, er finaletapet mot Bayern München som Borussia Dortmund-trener i 2013 (2-1 til Bayern München).

KLISTREMERKER: Hva er det som gjør at folk går bananas over Paninis klistremerker hver gang det er et stort mesterskap i fotball? Vis mer

- De er mer erfarne, det er fakta, sier Jürgen Klopp på en pressekonferanse for storkampen.

- Erfaring er veldig viktig i livet, men ikke det viktigste i livet. Spesielt i fotball, sier tyskeren.

- Spesielt

Klopp er den eneste som har deltatt i en finale i turneringen fra Liverpools side. De røde har riktignok spilt finale i Europa League, som endte med tap mot spanske Sevilla i 2016.

Klopp tror likevel Liverpool kan utlikne mangelen på erfaring.

- Det er en fordel å være mer erfaren, men du kan utlikne det med vilje, med beredskap, med holdning, med arbeidsinnsats. Du kan utlikne det. Det er det jeg elsker med fotball, sier Klopp, vel vitende om den store oppgaven som venter.

- Vi har ikke vært sammen så mye som Real Madrid, for de har ikke bare vunnet to finaler på rad, de spilte også med tilnærmet samme lag, noe som er spesielt, sier Klopp.

Liverpool-spillerne har også vært med på å tape finalen i Ligacupen mot Manchester City. Klopp mener det har hjulpet mannskapet hans å være forberedt på det som møter dem i Kiev lørdag.

Sultne

Real Madrid-manager Zinédine Zidane er på sin side ikke redd for at mannskapet hans er mettet på suksess.

- Vi har og vil alltid ha den samme entusiasmen, den samme besluttsomheten, og det samme ønsket som alltid. Ingen kan si at vi ikke er like sultne som alle andre, sier Zidane ifølge spanske Marca.

- Vi er Madrid og denne klubben er det vi har, vi ønsker alltid mer og vi vil gjøre alt vi kan for å oppnå det på best mulig måte, sier Zidane videre.

Når det gjelder finaler i den gjeveste klubbturneringen opp gjennom tidene har Real Madrid vunnet 12 og tapt tre.

Liverpool har på sin side vunnet fem og tapt to. Real Madrid har vunnet to strake finaler, mens Liverpool sist spilte finale i 2007 (tap for AC Milan).

DOKUMENTAR: Det var meningen at VM i 1998 skulle bli Ronaldos store øyeblikk, men et uventet anfall knuste både hans og Brasils drømmer. Fire år seinere returnerer han til den største scenen i fotball for å få revansj. O Fenomeno og de som står ham nærmest tar oss gjennom eventyravslutningen. Video: FourFourTwo Vis mer

Real Madrid mulig ellever (antall Champions League-trofeer i parentes):

Keylor Navas (2)

Marcelo (3)

Raphaël Varane (3)

Sergio Ramos (3)

Daniel Carvajal (3)

Lucas Vázquez (2)

Toni Kroos (3)

Casemiro (3)

Luka Modric (3)

Cristiano Ronaldo (4)

Karim Benzema (3)

Zinédine Zidane (manager) (3)

Totalt 35 Champions League-trofeer mellom seg.

I tillegg har Real Madrid spillere som Gareth Bale (3) og Isco (3) som også kan starte finalen.

Liverpool sannsynlig ellever:

Loris Karius

Andy Robertson

Virgil van Dijk

Dejan Lovren

Trent Alexander-Arnold

Georginio Wijnaldum

Jordan Henderson

James Milner

Sadio Mané

Mohamed Salah

Roberto Firmino

Jürgen Klopp (manager)

0 Champions League-trofeer mellom seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media