Real Madrid slaktes etter Ajax-ydmykelsen: - Kong Madrid er død

At Real Madrid ble rundspilt i egen storstue av Ajax har ikke gått upåaktet hen. Champions Leagues mest dekorerte klubb får det glatte lag etter tirsdagens åttedelsfinale.

FÅR GJENNOMGÅ: Luka Modric (bakerst t.v.), Karim Benzema og Gareth Bale får kjørt seg etter stortapet mot Ajax tirsdag kveld.
FÅR GJENNOMGÅ: Luka Modric (bakerst t.v.), Karim Benzema og Gareth Bale får kjørt seg etter stortapet mot Ajax tirsdag kveld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Ajax 1-4, 3-5 sammenlagt

Real Madrid, som har vunnet Champions League tre ganger på rad og gått til topps i turneringen i fire av de fem siste utgavene, ble onsdag sendt på hodet ut av turneringen hvor de er tidenes mestvinnende klubb (13 seiere).

Dusan Tadic herjet, Barcelona-klare Frenkie de Jong det samme og Hakim Ziyech fortsatte å levere målpoeng. Karim Benzema snublet, Raphaël Varane traff stolpen og Gareth Bale ble møtt med pipekonsert.

FORSIDEN: Marcas forside onsdag morgen. Foto: Faksimile.
FORSIDEN: Marcas forside onsdag morgen. Foto: Faksimile. Vis mer

Nå får den spanske hovedstadsklubben det glatte lag av medier verden over.

«Kong Madrid er død»

Den spanske storavisa Marca var nådeløse i sin omtale av Real Madrid seint tirsdag kveld. De kaller tapet mot Ajax for «århundrets nedtur».

«Etter 1000 dager på toppen er Real Madrid dyttet ned fra tronen på verst tenkelig vis. Hoder kommer til å rulle», skriver de.

Onsdag har de følgende tekst på forsiden av avisa:

«Her hviler et lag som skapte historie. Ydmykende slutt på en æra som er umulig å gjenskape.

Den franske avisen L'Équipe fokuserer også på Real Madrids stortap på Santiago Bernabeu, med tittelen «Kong Madrid er død». Videre skriver de at Madrid-supporterne har mistet alt de siste dagene:

«De ble slått ut av cupen av kongene (Barcelona), er langt unna i La Liga og på tirsdag opplevde de et mareritt.»

MARERITTET: Marco Asensio fortviler etter å ha skutt utenfor.
MARERITTET: Marco Asensio fortviler etter å ha skutt utenfor. Vis mer

- Store problemer

Italienske Gazzetta dello Sport omtaler tirsdagskvelden som «En dramatisk kveld i det hvite hus», en referanse til Santiago Bernabeu, ikke den amerikanske presidentresidensen.

«Real Madrid abdiserer fra den europeiske tronen etter mer enn 1000 dager», skriver de.

«Et lag uten sjel», skriver argentinske Olé.

Den spanske fotballeksperten Guillem Balague snakket om kampen på BBC Radio 5 live. Der sa at han dette bare er starten for spanjolene.

- Bare vent til sommeren. Det er store problemer i Real. De kan ikke kjempe på overgangsmarkedet som de har gjort. De sluttet å hente «Galacticos» i 2014, og troppen blir bare tynnere og tynnere. Hvem kan du kalle en superstjerne i dette laget? Alle har skuffet, sier han.

Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland, brukte sin egen vri på et velkjent Petter Northug-sitat for å sette ord på sjokkresultatet.

- De får kampen inn i sitt spor og så bare fortsetter de. Dette var en barnefotballkamp, der barna lekte med de voksne, for å vri litt på et Northug-sitat, sa Veland under Viasats sending.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer