Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid slår tilbake mot Barcelonas filming

Kommer med videobevis og siterer Rio Ferdinand.

NÅDELØST ANGREP: Real Madrids offisielle hjemmesider ramser opp en rekke eksempler på Barcelonas påståtte filming under gårsdagens Champions League-semifinale.Faksimile: realmadrid.com
NÅDELØST ANGREP: Real Madrids offisielle hjemmesider ramser opp en rekke eksempler på Barcelonas påståtte filming under gårsdagens Champions League-semifinale.Faksimile: realmadrid.com Vis mer

(Dagbladet): Uefa har åpnet disiplinærsaker mot både Real Madrid og Barcelona etter en Champions League-semifinale som viste fram mange av fotballens pinlige sider i går kveld.

Verst rammes førstnevnte, som er anklaget som klubb, samtidig som både utviste Pepe og manager José Mourinho risikerer personlige straffer.

Nå slår Real knallhardt tilbake mot Barcelona på sine offisielle hjemmesider.

Under stikkeren «Hendelsen som forandret det som var en jevn kamp, var ikke verdig et rødt kort» henviser klubben til tv-bilder som tilsynelatende frikjenner Pepe etter taklingen på Dani Alves som førte til utvisningen, og fortsetter med å komme med en rekke eksempler på motstanderens filming:

- Et bilde sier mer enn ord, og video fra Realmadrid TV viser tydelig at Pepe bare traff ballen (...) Alves, som tilsynelatende har smerter, forlater banen på båre. Etter å ha diskutert med en av sine assistenter, viser den tyske dommeren Wolfgang Stark Pepe det røde kortet et minutt etter hendelsen. Etter å ha sett dommerens avgjørelse, kommer Alves ut på banen igjen for fullt.

- Arbeloa og Pedro var involvert i en annen episode. 39 minutter ut i førsteomgang blokkerte Madrids forsvarer Barcelona-angriperens løpebane. Det var kontakt skulder mot skulder, men ingen aggressiv intensjon. Pedro falt til bakken og holdt seg til ansiktet, og hele Barcelona-benken reiste seg for å protestere. En stygg gest som ser ut til å ha blitt det vanlige.

- Se ikke lenger enn til bildene av hendelsen mellom Marcelo og Busquets fem minutter senere, igjen en løs ball, og igjen ender Barcelona-spilleren opp på bakken. Det var ikke Alves denne gangen, men Busquets. Filmingen er like åpenbar som det overraskede uttrykket i Marcelos ansikt (...) Enda en usportslig gest, og mer bensin på bålet dommeren måtte ta seg av. Det varte i 90 minutter mens millioner så på verden rundt.

Siterer Rio
Artikkelen på Real Madrids hjemmesider fortsetter med sitater fra flere idrettsstjerner, som tydeligvis er hentet fra det sosiale nettstedet Twitter.

Manchester Uniteds Rio Ferdinand og Michael Owen, samt golfstjernen Rory McIlroy og NFL-profilen Chad Ochocinco er blant dem som blir tatt til inntekt for «raseriet» mot Barcelona.

- Hvis dere noen gang ser meg bli båret av banen for så å løpe tilbake for å spille, gir jeg dere alle grønt lys til å sette inn en tofotstakling på meg, skrev Ferdinand.

Real har også publisert en (kanskje ikke udelt objektiv) tv-reportasje på klubbens offisielle YouTube-kanal, der beskyldningene mot Barcelona-leiren gjennomgås.

Solbakken forstår Mourinho
Det finnes nesten like mange meninger om gårsdagens hendelser som det finnes folk med interesse for fotball, men en av de som forstår deler av José Mourinhos reaksjon er Norges neste landslagstrener, Ståle Solbakken.

- Jeg kan godt skjønne at han er misfornøyd med utvisningen. Den var streng. Det var gult kort for farlig spill, men ikke mer enn det, sier Solbakken til dansk TV 2.

Likevel mener Solbakken at Mourinho er på viddene når han kommer med konspirasjonsteorier rundt FC Københavns rival fra tidligere i sesongen.

- Han går litt for langt med sine konspirasjonsteorier om at dommeren holder med Barcelona. Det syns jeg er helt urimelig, sier nordmannen, som også tror Mourinho kommer til å bli straffet.

Flere siktelser
Uefa har anklaget Real Madrid som klubb på grunn av gjenstander kastet på banen, og etter at folk løp inn på gressmatta underveis i Champions League-semifinalen.

Pepe risikerer utestengelse etter sitt røde kort, det samme gjør José Mourinho.

Mourinho er i tillegg i søkelyset på grunn av sine bemerkninger etter kampen, som Uefa kaller «upassende uttalelser» i en melding på sine hjemmesider.

For Barcelonas del er det José Pinto som risikerer straff, etter at reservekeeperen spilte en sentral rolle i tumultene som oppsto da de to lagene gikk i garderoben etter første omgang.

Alle sakene kommer opp for Uefas kontroll- og disiplinærkomité fredag sjette mai.

Barcelona har også varslet at de setter sine advokater på saken, og vil vurdere om de skal anmelde Mourinho etter hans antydninger om partiskhet.

VRED SEG I SMERTE: Man kan si hva man vil om taklingen i forkant, men Dani Alves hadde neppe like vondt som han ga uttrykk for.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO
VRED SEG I SMERTE: Man kan si hva man vil om taklingen i forkant, men Dani Alves hadde neppe like vondt som han ga uttrykk for.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media