Real Madrid tilbake på vinnersporet i La Liga

Real Madrid slo tilbake etter grusom uke

Det har vært blytungt å være Real Madrid-spiller den siste tiden, men borte mot nedrykkstruede Valladolid snudde storklubben 0-1 til 4-1-seier.

TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Real Madrid vant endelig en fotballkamp igjen søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix
TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Real Madrid vant endelig en fotballkamp igjen søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En stund så Real Madrid ut til å få nok en vond dag på jobben. Valladolid bommet fra straffemerket tidlig og fikk to scoringer annullert, men etter en snau halvtime tok vertene ledelsen ved Anuar.

Da luktet det trøbbel igjen for Santiago Solaris menn. Raphaël Varane sørget imidlertid for 1-1 kjapt, og etter pause styrte Real showet med Karim Benzemas måldobbel og en sen scoring fra Luka Modric.

Seieren kom etter en tidagersperiode der Real Madrid hadde tapt to ganger for Barcelona (serie og cup) og røket ut av mesterligaen etter fadesen hjemme mot Ajax. Hovedstadslaget ligger på 3.-plass i La Liga med 51 poeng.

Valladolid fikk en ypperlig mulighet til å ta en tidlig ledelse da Álvaro Odriozola rev i Óscar Plano innenfor 16-meteren. Rubén Alcaraz' straffespark etter tolv minutter var derimot av det forferdelige slaget og havnet langt oppe på tribunen.

Det var Valladolids femte straffebom på fem forsøk denne sesongen.

VAR

Kun ett minutt senere fosset Ruben Alcaraz framover. Han spilte ut til Keko, som slo inn på bakerste stolpe. Der hamret Sergi Guardiola ballen i mål, og hjemmelaget feiret vilt. Lagene stilte seg opp til å ta avspark, men målet ble annullert etter at VAR trådte inn. Reprisene viste at Keko var i offside.

Fire minutter gikk før Valladolid rystet hovedstadslaget på ny. Guardiola headet ballen i nettet etter et godt innlegg, men igjen ble målet korrekt annullert for offside, denne gang av linjedommeren.

Så skulle det endelig bli gjeldende scoring for hjemmelaget. Etter 28 minutter slo Keko enda et perfekt innlegg på bakerste stolpe. Guardiola skled ballen til Anuar foran mål, som prikket inn ledelsen.

Omvendte roller

Real Madrid var rystet etter en sjokkåpning, men fikk en corner minutter senere. Valladolid-keeper Jordi Masip skulle bokse en enkel ball, men bommet og vippet ballen i hodet til Nacho. Derfra falt den ned i beina på midtstopperkollega Raphaël Varane, som enkelt satte inn utligningen.

Tidlig i annen omgang ordnet Benzema 2-1 til Real Madrid fra straffemerket. Denne gangen ble Odriozola felt av Plano, altså omvendt av episoden tidlig i kampen. Noen minutter senere gjorde Benzema sin andre scoring for kvelden etter en corner.

I det 80. minutt fikk Casemiro gult kort nummer to og måtte tusle av gresset. Med ti mann kontrollerte Real Madrid inn seieren. Fem minutter etter utvisningen la Modric på til 4-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer