Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid slo United i kampen om Benzema

Betaler 315 mill. for 21-åringen.

Lyon's Karim Benzema reacts during their French League One soccer match against Paris Saint Germain at Gerland stadium, in Lyon, central France, Friday, April 24, 2009. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Lyon's Karim Benzema reacts during their French League One soccer match against Paris Saint Germain at Gerland stadium, in Lyon, central France, Friday, April 24, 2009. (AP Photo/Laurent Cipriani) Vis mer

|||(Dagbladet.no) Karim Benzema er solgt til Real Madrid, melder Lyon på sin hjemmeside.

21-åringen er den spanske klubbens tredje storkjøp i sommer, etter brasilianske Kaka og portugisiske Cristiano Ronaldo. Real Madrid betaler i første omgang 35 millioner euro (315 millioner kroner), men summen kan stige til 41 millioner euro.

Også Manchester United har vært med i kampen om Benzema, men engelskmennene ble utkonkurrert av spanjolene i kampen om den ettertraktede ungguttens signatur. Nå har han riktignok ikke skrevet under på en kontrakt ennå, men de personlige betingelsene vil neppe spenne bein på overgangen.

United-rykter
Zinedine Zidane har vært svært aktiv i jakten på Benzema. De er begge franskmenn av algerisk avstamning og den tidligere Real-stjernen er nå rådgiver i klubben. Benzema ble toppscorer i franske Ligue 1 både i 2007 og 2008, og han vil bli tilbudt en seksårskontrakt med hovedstadslaget Real.

Tidligere i dag gikk det rykter om at Benzema omtrent var klar for Manchester United, men dette ble raskt tilbakevist. Det er derimot liten tvil om at United har vært interessert, men i ettermiddag tydet det meste på at det ble Spania på Benzema.

Nå er overgangen bekreftet.

Den unge spissen hadde i utgangspunktet planlagt å bli ett år til i Lyon, med tanke på neste sommers VM-sluttspill. Han har vært skeptisk i forhold til sine muligheter på landslaget om han havner på benken i en enda større klubb.

Nå gjenstår det å se hvor mye spilletid han får i stjernemannskapet til Real Madrid.

- For noen dager siden informerte Karim vår klubbpresident Jean-Michel Aulas om at han ønsket å slutte seg til Real Madrid tidligere enn først planlagt. Vi har godtatt hans avgjørelse og har forhandlet fram en avtale som tilfredsstiller alle parter. Vi ønsker Karim all mulig suksess i Real Madrid, skriver Lyon i en pressemelding.

Nytt Galacticos
Madrid-laget var tidligere i sommer også svært interessert i Valencias David Villa, men nå tyder det meste på at han forsvinner til Barcelona - hvis han ikke blir værende ett år til.

Real Madrid presenterte Kaká foran 50 000 tilskuere på Santiago Bernabeu i går kveld, og Florentino Perez viser ingen tegn til å snurpe igjen pengesekken.

Det er bare én måned siden han overtok som president igjen, og målet er å bygge et nytt Galacticos. Han har knust alle overgangsrekorder og vil ikke gi seg før han føler seg sikker på å ha et lag som igjen kan kjempe om den spanske tittelen og Champions League-trofeet.

Den nye presidenten gikk med på å betale 94 millioner euro (nær 850 millioner kroner) til Manchester United for overgangen til Ronaldo. Kaka gikk fra Milan for 65 millioner euro (585 millioner kroner), mens forsvarsspilleren Raul Albiol ble kjøpt fra Valencia for 15 millioner euro (135 millioner kroner).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling