Real Madrid stiller med hele stjernegalleriet i supercupfinalen

Bale jakter suksess på hjemmebane.

KLAR FOR KAMP: Gareth Bale og Real Madrid jakter suksess i supercupen i waliserens hjemby tirsdag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Gareth Bale og Real Madrid jakter suksess i supercupen i waliserens hjemby tirsdag. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Gareth Bale kan vente ekstra støtte når Real Madrid møter Sevilla i den europeiske supercupen tirsdag.

Mesterligavinner Real jakter sesongens første trofé på hjemmebanen til Premier League-klubben Cardiff. Bale er oppvokst i samme by og gleder seg å spille på «hjemmebane» i den tradisjonelle kampen mellom vinnerne av de to europacupene.

- Hele familien min og vennene mine vil være der. Det er veldig spesielt for meg å få spille i Cardiff, sier den hurtige kantspilleren.

- Jeg visste for 18 måneder siden at supercupen skulle spilles der. Da jeg kom til Madrid var én av drømmene mine å vinne mesterligaen og spille i Cardiff, så dette blir veldig emosjonelt, fortsetter Bale.

Populær Waliseren har vært Reals beste spiller i en sesongoppkjøring der det spanske laget har skuffet. Han håper på en rask opptur, men sier det krever at alle spillerne er på topp.

- Jeg vil gjerne vinne 5-0, men målene må scores. Jeg bryr meg ikke om hvem som scorer, det er et spørsmål om å spille som et lag. Hvis vi gjør det, kan vi slå hvem som helst.

Tidligere Real Madrid-trener John Toshack, også han født i Cardiff, gleder seg til storkampen.

- Det blir det største fotballarrangementet noensinne i Cardiff. Stadionet vil være fullstappet. Fansen kommer til å heie på Real på grunn av Bale. Han var et godt kjøp, sa mannen som ga Bale debuten på det walisiske landslaget som 17-åring.

Stjerneshow Fansen i Cardiff har mer å se fram til. For første gang siden sist sesong har Real Madrid-trener Carlo Ancelotti hele sitt stjernegalleri tilgjengelig.

Det betyr at Cristiano Ronaldo leder an i angrep, mens VM-toppscorer James Rodríguez og tyskeren Toni Kroos trolig bekler roller på midtbanen.

Til motsetning har Sevilla mistet flere nøkkelspillere i sommer, men klubben drar til Wales med godt mot.

- Real har en sterk tropp og blir favoritt. Men Madrid har aldri hatt noen lette kamper mot Sevilla. Det blir alltid tøft og jevnt, spår brasilianeren Júlio Baptista, som har spilt for begge klubbene.

Og som en siste fristelse for tilskuere som vurderer å se tirsdagens kamp fra tribunen: UEFA skal for første gang la dommeren bruke sprayen som ble en hit under sommerens fotball-VM.

(NTB)