Real Madrid tabbet seg ut av gullkampen i Spania

Nå blir det ren finale mellom Atletico og Barcelona.

Atletico Madrid - Malaga 1-1
Celta Vigo - Real Madrid 2-0
Elche - Barcelona 0-0

(Dagbladet): Det er klart for en ren seriefinale i La Liga neste helg, når Barcelona tar mot Atletico Madrid på Camp Nou.

Alle de tre topplagene mistet poeng i nest siste serierunde, og dermed fortsetter dramaet helt til siste slutt. Atletico har fortsatt ledelsen med tre poeng, men har bare uavgjort fra hjemmemøtet med Barcelona, og kan dermed ryke med et tap.

De eneste som er ute av det er Real Madrid, som tabbet seg vekk fra pokalen i kveld.

Revansj for Alderweireld Atletico havnet under på verst mulig vis, da Tobias Alderweireld gjorde livet svært vanskelig for sitt eget forsvar og keeper. Alderweireld bommet på et langt oppspill, Samuel Garcia utnyttet keeper Thibaut Courtois' halvdistanse, og lirket inn bortelagets ledermål.

Men Alderweireld fikk sin revansj ikke lenge etter. Belgieren var sist på ballen etter en av flere farlige Atletico-dødballer, og stanget inn den utrolig viktige utlikningen.

Atletico fortsatte presset, men kom ikke til vinnermålet som kunne gitt dem ligatittelen allerede i kveld.

Mye takket være en strålende Willy Caballero i Malaga-målet. Adriano, for eksempel, han sendte avgårde en suser mot krysset - fire minutter på overtid - men Caballero stoppet ham med en vanvittig redning.

Tabbe-Madrid Real Madrid på sin side ga bort poengene borte mot Celta Vigo, med hårreisende forsvarsspill som mer enn matchet åpningen på Vicente Calderon.

Først var det Sergio Ramos som begynte å somle med ballen som siste forsvarer etter 43 minutter, og ramlet på rumpa da han ble presset av brasilianske Charles. Det var langt fra ferdigscoret da, men Charles rundet Diego Lopez og banket ballen opp i nettaket.

Og etter en time var det en annen klippe, Xabi Alonso, sin tur til å dumme seg ut. Han løftet ikke blikket da han forsøkte å finne Lopez med et tilbakespill fra backplass, og igjen var Charles på pletten. Brasilianeren plukket enkelt opp pasningen, og satte inn 2-0.

Dermed er Real Madrid sjanseløse på gullet.

Thrilleravslutning Det er ikke Barcelona, til tross for skuffende 0-0 borte mot Elche. Rapportene fra de som fulgte den kampen forteller om et hjemmelag som i store deler av kampen var mer enn på høyde, men målløst gir i det minste katalanerne muligheten.

Alt avgjøres på Camp Nou neste helg, 17. mai klokken 18.

Og helgen deretter skal Atletico Madrid og Real Madrid gjøre opp om Champions League-trofeet.

Status før siste ligarunde i Spania:

1. Atletico Madrid 89p
2. Barcelona 86p
3. Real Madrid 84p