Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-kvartfinale: Real Madrid-Juventus

Real Madrid til semifinale etter straffescoring av Ronaldo på overtid

Det så ut til å gå mot ekstraomganger mellom Real Madrid og Juventus etter en vanvittig snuoperasjon av italienerne. Men så fikk Real Madrid straffe tre minutter på overtid.

AVGJORDE: Cristiano Ronaldo reduserte for Real Madrid på overtid, og dermed er spanjolene klare for semifinale i Champions League. Foto: NTB Scanpix
AVGJORDE: Cristiano Ronaldo reduserte for Real Madrid på overtid, og dermed er spanjolene klare for semifinale i Champions League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid-Juventus 1-3 (0-2)

(Dagbladet): Juventus hadde gjennomført en perfekt bortekamp på Santiago Bernabeu. På mesterlig vis hadde de hentet opp Real Madrids 3-0-ledelse fra Torino.

Alle begynte å forberede seg på ekstraomganger, men på overtid fikk Real Madrid straffe. Juventus-spillerne raste, og Gianluigi Buffon raste såpass mye at han ble utvist.

Cristiano Ronaldo ekspederte ballen i mål, og dermed er det Madrid-laget som er klare for semifinale.

HELT: Cristiano Ronaldo var sikker som en kodebrikke på overtid, og sendte Real Madrid til semifinalen med sin sene scoring. Foto: NTB Scanpix
HELT: Cristiano Ronaldo var sikker som en kodebrikke på overtid, og sendte Real Madrid til semifinalen med sin sene scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var klar straffe. Jeg skjønner ikke hvorfor Juventus-gutta protesterte, sa Cristiano Ronaldo i et intervju vist på Viasport etter kampen.

- Vi hadde flere store sjanser. Det er fortjent at vi går videre, sa Zinedine Zidane etter kampen, samtidig som han hyllet Juventus for den taktiske gjennomføringen deres i første omgang.

Måtte score tre

Premissene var klare før kveldens kamp. Juventus måtte score minst tre for å ha noe håp om å gå videre. Det var det få som trodde de skulle klare.

Men Juventus - i sine knallgule bortedrakter for anledningen - klinket til fra start, og angrep spesielt mye på Real Madrids venstreside i rommet som Marcelo pleier å etterlate seg.

Før tilskuerne på Santiago Bernabeu hadde rukket å sette seg skikkelig godt til rette vant Douglas Costa ballen sentralt, satte fart, og dyttet ut til Sami Khedira.

Ute mot høyre fikk tyskeren god tid til å sikte i Marcelos fravær. Khedira slo perfekt inn til Mario Mandzukic, som headet inn Juve-ledelse etter to minutter.

I løpet av de fem neste minuttene skapte Juventus flere store sjanser, og Real Madrid var heldige som bare lå under med ett mål etter syv minutter.

Champions League-debutant

Hjemmelaget hadde tidvis store problemer defensivt i første omgang. I suspenderte Sergio Ramos' fravær var det den unge Champions League-debutanten Jesus Vallejo som fikk sjansen i midtforsvaret.

21-åringen har bare spilt åtte kamper for Real Madrid - fire av de i Copa del Rey og fire i La Liga.

Sammen med Marcelo slet han med å demme opp for Juventus sin høyreside anført av en meget våken Douglas Costa.

PÅ HUGGET: Mario Mandzukic var virkelig på hugget for Juventus mot Real Madrid, og scoret to mål med pannebrasken. Foto: NTB Scanpix
PÅ HUGGET: Mario Mandzukic var virkelig på hugget for Juventus mot Real Madrid, og scoret to mål med pannebrasken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Real Madrid hevet seg etter sjokkstarten. Gareth Bale var nære på, Isco fikk en scoring annullert for offside (marginal), og samme Isco var svært nære på å utligne da han kom alene med Gianluigi Buffon.

Ny Mandzukic-scoring

Etter 37 minutter var det imidlertid nok en gang passivt backspill av Marcelo som førte til Juventus-mål.

Stephan Lichtsteiner slo et ultrapresist innlegg inn til Mandzukic, som satte pannebrasken til atter en gang. Den kronglete kroaten knuste Dani Carvajal i hodeduellen og stanget inn tomålsledelse for italienerne.

Rett før pause var Real Madrid nære på å utligne, men Raphael Varanes superharde heading gikk i tverrliggeren.

To bytter i pausen

Zinedine Zidane kan ikke ha vært spesielt fornøyd med de første 45 minuttene. Da Real Madrid kom ut igjen til akt to ble nemlig Gareth Bale og Casemiro igjen i garderoben, mens Lucas Vazquez og Marco Asensio kom inn.

Hjemmelaget hevet seg noe etter hvilen, men det var fortsatt småfarlig de gangene Juventus nærmet seg siste tredjedel.

Keepertabbe

Da det var spilt en time slo Douglas Costa inn i boks. Keylor Navas så ut til å ha full kontroll, men det hadde han overhodet ikke. Han glapp rett og slett ballen i beina til Blaise Matuidi, som takket, bukket og satte inn Juves tredje mål for kvelden.

Dermed sto det 3-3 sammenlagt i Madrid.

Etter Matuidis scoring var Real Madrid farlig frempå ved et par anledninger, men Buffon holdt unna.

Straffe på overtid

Men så, tre minutter på overtid, da alle trodde det skulle gå til ekstraomganger, slo Toni Kroos inn i feltet. Cristiano Ronaldo headet ned til Lucas Vazquez, som ble dyttet i ryggen av Medhi Benatia. Dommer Michael Oliver pekte på straffemerket.

Rett etter at Oliver blåste, fikk Gianluigi Buffon rødt kort for klaging på kamplederen. Det var hans første røde kort i Champions League noensinne. Wojciech Szczesny kom inn for å prøve å redde straffen.

Cristiano Ronaldo banket ballen i mål med et fantastisk straffespark, og sendte Real Madrid til semifinalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!