Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid tilbake på vinnersporet

Perlemål av Gareth Bale.

Med et flott frispark bidro Gareth Bale til at Real Madrid vant kontrollert 3-0 over Espanyol lørdag. Men etter kampen måtte stjernevingen tåle kritikk.

Man skulle kanskje tro at Real og trener Carlo Ancelotti fikk et pusterom etter å ha snudd trenden, vunnet sin første kamp i 2015 og økt avstanden på tabelltoppen i spansk fotball til fire poeng.

Den gang ei.

For Bale gjorde seg upopulær blant hjemmefansen da han unnlot å sentre til angrepskollega Cristiano Ronaldo for nesten åpent mål i annen omgang.

Ronaldo gikk målløs av Santiago Bernabéu for første gang på 18 kamper, og dermed fikk han ikke tangert Mariano Martíns klubbrekord.

Fansen svarte med å pipe mot Bale, som tidligere har fått kritikk for ikke å levere spill som svarer til sin høye kjøpssum. Waliseren skal også ha skapt frustrasjon da han lot være å sentre til Karim Benzema i en lignende situasjon mot Valencia forrige helg.

Støtte Ronaldo reagerte tilsynelatende med sinne over ikke å få ballen. Trener Carlo Ancelotti tonet ned situasjonen etter kampen.

- Fansen ønsket at han skulle sentre til Cristiano, men angripere er ute etter å score når de kommer alene med keeperen. Relasjonen mellom dem og alle andre er veldig god. Vi jobber mot samme mål, som er å løfte Real Madrid så høyt som mulig, sa Ancelotti.

- Sjenerøsitet er veldig viktig, og om noen er egoistiske, skal vi ta tak i det. Men supporterne er veldig kravstore når det kommer til viktige spillere, og Bale er én av dem. Vi må ikke blåse dette ut av proporsjon. Det er ett øyeblikk i en fotballkamp, la italieneren til.

Forsprang Ancelotti understreket også Bales 2-0-mål, som kom i det 28. minuttet. Fra 20 meter skrudde han ballen hardt og elegant over muren og inn via den høyre stolpen.

Over i annen omgang ble Real Madrid redusert til ti mann da Fábio Coentrão ble utvist etter 52 minutter. Han fikk det røde kortet for en tøff takling mot José Cañas.

Det så uansett ikke ut til å prege den spanske ligalederen. Kvarteret før slutt trygget José «Nacho» Fernández seieren med sin første scoring for klubben.

Seieren betyr at Real fikk fire poengs luke til Barcelona og Atlético Madrid på toppen av La Liga-tabellen. De to sistnevnte møtes på Camp Nou søndag.

I midtuken tapte Real Madrid 0-2 for nettopp byrival Atlético i den spanske cupen. Laget hadde også åpnet 2015 med 1-2-tap for Valencia.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.