Real Madrid vant, men imponerte ingen i serieåpninga

Slo laget som endte på 7. plass i andredivisjon i fjor.

Real Madrid - Cordoba 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Real Madrid har bare hatt to dagers pause etter tapet mot Atletico Madrid i den spanske supercupen.

I kveld sesongåpnet de hjemme mot nyopprykkede Cordoba. Gjestene på Santiago Bernabeu har ikke vært i det gjeveste selskap på 42 år, og synes sikkert på forhånd at de kunne fått en enklere motstander i sin retur til øverste nivå.

Cordabo hadde nok regnet med en hardere kamp da de tok turen til Santiago Bernabeu foran 70 000 i kveld. Og de fleste andre hadde nok trodd at Real Madrids stjernegalleri, som har en samlet markedsverdi på 4,5 milliarder kroner, skulle skinne litt klarere enn hva de gjorde i serieåpninga.

For Real Madrid spilte ikke som om sesongen som var i gang igjen. Cordoba, som endte på sjuendeplass i Segunda Division i fjor, virket mer tent på en seier enn hovedstadslaget - men trakk likevel det korteste strået.

We need to put more pace into our game. The main thing was to start with a win, [though we] struggled. But it all turned out well.

Benzema-scoring Med i oppstillinga hadde «Los Blancos» to mye omtalte debutanter - Toni Kroos og James Rodriguez. Tyskeren markerte seg tidlig hos dommeren - som sendte ham til benken for å få på seg større leggbeskyttere.

Kampen var vel fem minutter gammel da Ronaldo ropte på sesongens første straffe, men dommer viste bare spillet videre.

I det 19. minutt fikk Real sin største sjanse så langt i kampen. På et frispark like utenfor 16-meteren la Luka Modric til Cristiano Ronaldo, som fikk stå svært alene. Heldigvis for Cordoba slapp de med skrekken, til tross for at keeper Juan carlos måtte ha to forsøk før han holdt ballen.

Nettopp Juan Carlos hadde nok forberedt seg på en travel aften, og i det 30. minuttet satt nettkjenningen for Real Madrid. På corner fra Toni Kroos fikk Karim Benzema gå umarkert opp inne i boksen - og heade ballen inn i mål via stanga.

Nær ulikning Cordoba hadde riktignok sine sjanser de også. Tidlig i kampen hadde de et skudd ikke langt utenfor målstengene som Iker Casillas fikk vokte for kvelden.

Og rett før pause fikk Mike Havenaar en god sjanse på hodet på en Cordoba-corner, men også den utenfor. Men Casillas måtte tåle en pipekonsert fra egne fans for bærturen han var ute på da corneren gikk.

STRAFFE: Cristiano Ronaldo ropte på straffe allerede etter fem minutter, men fikk ikke gehør hos dommeren. Scoring fikk han likevel rett før slutt. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix
STRAFFE: Cristiano Ronaldo ropte på straffe allerede etter fem minutter, men fikk ikke gehør hos dommeren. Scoring fikk han likevel rett før slutt. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix Vis mer

Over i andre omgang fikk James Rodriguez sin første sjanse i seriedebuten for de hvite, men Juan Carlos var helt med på notene da skuddforsøket fra VM-stjernen kom.

Det spørs om Carlo Ancelotti lar Iker Casillas vokte målet neste kamp, men heller lar den oppgaven gå til Keylor Navas.

For i det 71. minutt var han svært nær ved å gi Cordoba en utlikning, da han sendte en retur rett i beina på Xisco inne i boksen. Heldigvis for 33-åringen ble angriperen avblåst for offside.

I det 87. minutt ble også Cristiano Ronaldo avblåst for offside - til store protester fra hovedpersonen selv.

Plaster på såret fikk riktignok Ronaldo noen minutter senere da han pyntet på resultatet rett før slutt, og satte ballen nede i hjørnet fra rundt 27 meter.

- Vi har spilt kamp hver tredje dag siden 12. august, og det er ikke lett å spille kamp hver tredje dag i oppkjøringa, sier Ancelotti.

NEPPE FORNØYD: Carlo Ancelotti var neppe fornøyd med det spillerne hans fikk ut av møtet med nyopprykkede Cordoba. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix
NEPPE FORNØYD: Carlo Ancelotti var neppe fornøyd med det spillerne hans fikk ut av møtet med nyopprykkede Cordoba. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix Vis mer