JUBLET: Sergio Ramos. Foto: Reuters / Tony Gentile Livepic/NTB Scanpix
JUBLET: Sergio Ramos. Foto: Reuters / Tony Gentile Livepic/NTB ScanpixVis mer

Real Madrid var ille ute. Så våknet Sergio Ramos

6-2 sammenlagt til storfavorittene.

Real Madrid var ille ute i Napoli, men kaptein Sergio Ramos viste spissene hvordan det gjøres med to hodestøt som sendte laget til kvartfinale i mesterligaen.

Dries Mertens og resten av Napoli-laget herjet med Ramos og Real-forsvaret i en omgang, ledet 1-0 og fikk 60.000 hjemmefans til å drømme om 2-0-seieren som ville sendt laget til kvartfinale i mesterligaen for første gang.

I stedet er Real Madrid kvartfinaleklar for sjuende gang på rad etter 3-1-seier på bortebane og 6-2 sammenlagt.

Cristiano Ronaldo var tilbake etter suspensjon og Gareth Bale etter skade for Real Madrid, som med Karim Benzema som tredjemann mønstret sin "BBC"-trio på topp og startet med de samme 11 som da laget vant mesterligafinalen i fjor.

Det var ikke spissene som skulle gjøre det. Ronaldo skjøt i stolpen etter å ha rundet keeper Pepe Reina på gjestenes eneste store sjanse i første omgang, men Ramos visste veien til mål.

Video: Viasat Sport

Hode høyere

I det 51. minutt tok Toni Kroos hjørnespark fra venstre og skrudde ballen rett på hodet til lagkapteinen, som ved nærmeste stolpe raget over både med- og motspillere og elegant nikket ballen inn ved motsatt stolpe.

Seks minutter senere delte Ramos ut en ny nesestyver til Napoli-spillere og de italienske tilskuerne. Kroos tok hjørnespark fra høyre, og ute i feltet gikk Ramos opp i duell med to motspillere, nådde et hode høyere enn dem og nikket mot mål. Mertens prøvde å stoppe ballen, men greide bare å stusse den over egen keeper.

UEFA besluttet senere at scoringen skal registreres som selvmål, men ingen tvil om at Real Madrid takker Ramos.

Álvaro Morata satte punktum med 3-1 på overtid.

Napoli-show

Annerledes så det ut i første omgang, da Mertens var toneangivende i et Napoli-lag som presset høyt, stresset Real Madrid og utnyttet mellomrommet til å skape kjempetrøbbel for gjestene.

Etter halvspilt omgang ble det fortjent uttelling. Mertens satte fart forbi forsvaret, fikk ballen i rett øyeblikk fra Marek Hamsik og knallet den i mål i lengste hjørne.

Etter Ronaldos stolpetreff holdt Mertens på å doble ledelsen etter et nytt perfekt timet løp på en stikker fra Allan. Han vendte og skjøt i lengste stolpe langt utenfor keepers rekkevidde.

Senere ble Hamsik spilt gjennom, men avsluttet for dårlig. Ved pause hadde publikum, som fylte tribunene flere timer før avspark, grunn til å tro på Napoli-avansement. Ramos, som har for vane å score viktige mål, slukket det håpet.

(NTB)