Real Madrid verdt mest i verden

Manchester United hakk i hæl på Forbes liste over mest verdifulle fotballklubber.

STÅLKONTROLL: Florentino Perez er en av spanias fremste finansmenn. Selv om man kjøpte verdens nest dyreste spiller i sommer (?91m) så går økonomien på skinner for Madrid-klubben om klubben kunne levere et rekordregnskap for forrige sesong. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
STÅLKONTROLL: Florentino Perez er en av spanias fremste finansmenn. Selv om man kjøpte verdens nest dyreste spiller i sommer (?91m) så går økonomien på skinner for Madrid-klubben om klubben kunne levere et rekordregnskap for forrige sesong. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

(Dagbladet:) Real Madrid er nok engang rangert som den mest verdifulle fotballklubben av Forbes etter at klubben leverte gode økonomiske resultater for 2012/2013.

Forbes verdsetter klubben til 3,4 milliarder dollar (22 milliarder kroner), snaue 100 millioner dollar unna nestemann på lista, Manchester United. Real Madrid la frem et rekordgodt regnskap i forrige uke der man blant annet satt igjen med 520 millioner euro i inntekter. Da var en økning fra fjoråret med 1,3 prosent da klubben satt med 514 millioner euro.

Real Madrids gjeld har vært et poeng i overgangssagaen rund Gareth Bale, men i følge nøkkeltallene klubbe la frem i forrige uke har man kuttet gjelden fra 124 millioner euro til 90,6 millioner euro. Det er en nedgang på 27,4 prosent.

Manchester United følger på lista med en verdi på 3,3 milliarder dollar (19,6 milliarder kroner). Klubben har ikke frigitt hele regnskapet for fjoråret, men det er ventet at man havner rett under spanjolene på lista. Klubben forhandler riktignok for øyeblikket en ny draktavtale med Nike og Chevrolet og kan dermed gå forbi Real Madrid de kommende årene.

MOT TOPPEN?: Manchester United er for øyeblikket rangert som den andre mest verdifulle klubben i verden. Et pennestrøk på superavtalen med Chevrolet kan snu det hele på hodet. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
MOT TOPPEN?: Manchester United er for øyeblikket rangert som den andre mest verdifulle klubben i verden. Et pennestrøk på superavtalen med Chevrolet kan snu det hele på hodet. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Vis mer