Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid vil ha halve Barcelona utestengt

Seks spillere pekt ut i UEFA-klage.

USPORTSLIGE?: Real Madrid mener seks Barcelona-spillere fortjener karantene for usportslig oppførsel etter det første semifinalemøtet i Champions League sist onsdag. De seks er Sergio Busquets, Dani Alves, Pedro, Seydou Keita, Victor Valdes og Javier Mascherano. Dette lagbildet er fra seriekampen mellom de to erkerivalene 16. april. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki)
USPORTSLIGE?: Real Madrid mener seks Barcelona-spillere fortjener karantene for usportslig oppførsel etter det første semifinalemøtet i Champions League sist onsdag. De seks er Sergio Busquets, Dani Alves, Pedro, Seydou Keita, Victor Valdes og Javier Mascherano. Dette lagbildet er fra seriekampen mellom de to erkerivalene 16. april. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki) Vis mer

(Dagbladet): Ikke bare har Real Madrid satt sammen en slags «verstingvideo» med Barcelona-spillere i hovedrollene etter onsdagens semifinale-batalje i Champions League.

Nå har de også anmodet UEFA om å utestenge seks av gutta til Pep Guardiola for det de betegner som «bevisst usportslig oppførsel», skriver The Guardian. 

Sergio Busquets, Dani Alves og Pedro fortjener ifølge Real Madrid to kampers utestengelse, mens de ber om én kamp på sidelinja for Seydou Keita, Victor Valdes og Javier Mascherano.

Hevnaksjon
Appellen er nok mer et uttrykk for misnøye og hevnlyst enn et håp om at UEFA faktisk skal ta affære, etter at Barcelona klaget inn José Mourinho for uttalelser de mente skadet klubbens rykte.

Real Madrid-sjefen mente blant annet at Barcelona har makt over UEFA og dommerne. I tillegg fastslo han at Pep Guardiola har til gode å vinne Champions League på ærlig vis.

- Hvor kommer denne makten fra? Jeg forstår ikke hvorfor Barcelona har slik makt. Det skjedde for to år siden mot Chelsea, nesten mot Inter i fjor og mot Arsenal og oss i år. Kanskje er svaret at Unicef (draktreklamen) skal få mer publisitet? Kanskje har det med makten til (fotballpresident) José Angel Villar i UEFA å gjøre? sa Mourinho etter 0-2-tapet på Santiago Bernabeu.

Resultatet gir Real Madrid et elendig utgangspunkt foran returkampen på Camp Nou i morgen, en kamp der uvennskapet utenfor banen den siste uka fort kan smitte over på det som skal skje ute på matta.

Ingen Mourinho på pressetreff
José Mourinho kommer imidlertid ikke til å helle ytterligere bensin på bålet, slik han gjorde i forkant av den første kampen. Da plasserte portugiseren sin kollega Guardiola i en egen, ekslusiv gruppe av trenere som klager på dommere selv når avgjørelsene er korrekte.

Utspillet framprovoserte en kraftig reaksjon hos den ellers så sindige Barcelona-treneren.

På dagens pressekonferanse stiller Real Madrid med assistenttrener Aitor Karanka og Karim Benzema.

Mourinho har uansett snakket såpass mye at han risikerer flere kampers utestengelse fra UEFA, som på eget initiativ opprettet sak etter uttalelsene om partiskhet og dommerhjelp.

At også Barcelona blandet seg har trolig provosert Real Madrid til å klage inn de seks spillerne. Der de helhvite ble kritisert for manglende angrepslyst og overdreven forsiktighet i kampen på onsdag, virker angrep å være det beste forsvar utenfor banen.

- (Barcelona-)Spillernes konsekvente liksom-aggresjon hadde som eneste hensikt å villede dommeren, noe som åpenbart førte til den urettferdige avgjørelsen om å vise ut Pepe. Det er overraskende at denne kjeden av usportslig oppførsel kulminerer i en klage på vår trener José Mourinho, som utenom å bruke ytringsfriheten til å komme med sine personlige meninger, viste sin motvilje mot å vinne for enhver pris, har Real Madrid skrevet på sin hjemmeside.

Sluttet å følge hverandre på Twitter
Klubben risikerer også reaksjoner som klubb på grunn av gjenstander kastet på banen, og folk som løp inn på gressmatta underveis i Champions League-semifinalen.

Alle sakene kommer opp for Uefas kontroll- og disiplinærkomité fredag sjette mai.

Spanias landslagssjef Vicente del Bosque har advart spillerne på de to lagene mot å ta med seg uenighetene inn på landslaget. Men det spørs om han ikke har fått en utfordring med tanke på lagmoralen, for i forrige uke kom det fram at Gerard Pique har avfulgt landslagskompisene Sergio Ramos og Alvaro Arbeloa på Twitter - og motsatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media