Real Madrid vil ha Ranieri

Men først skal de snakke med Porto-treneren Mourinho.

(Dagbladet.no): Det er ikke bare stjernespillerne som er hete overgangsobjekter i internasjonal fotball for tida. De siste ukene har det blitt spekulert grovt i suksesstreneren Mourinhos fremtid. En fremtid som etter alle solemerker har første stopp i Chelsea.

Men som kjent er overganger et spill. Og Real Madrid er blant de beste spillerne i kulissene også.

For storklubben fra Madrid kvitter seg garantert med treneren Carlos Queiroz som ikke maktet å hente hjem et eneste trofe til den spanske hovedstaden i år. Det er første gang på fem år, og få andre kan velge blant flere stjernespillere enn Queiroz.

Real Madrids drømmeerstatter? Portotrener Jose Mourinho.

Ranieri aktuell

Som en del av spillet lanseres nå Claudio Ranieri også som potensiell Real-skipper. Av en av utfordrerne til presidentstillingen i Real Madrid.

Millionæren Enrique Sobrino er en av de heteste utfordrerne til den nåværende presidenten Florentino Perez i klubbens presidentvalg. I Madrid er det vanlig at presidentkandidatene lover klubben stjernespillere før valgene.

Perez har lovet en ny stjerne i verdensklasse, og Uniteds Ruud van Nistelrooy har blitt linket til klubben flere enn bare en gang. Sobrino lover en stjernemanager.

Vil helst ha Mourinho

- Claudio Ranieri er en manager vi liker og vi avviser ikke at vi tar kontakt med ham hvis han forlater sin nåværende klubb, sier Sobrino til The Sun.

Men som i alle andre spill gjelder det å holde alle mulighetene åpne. Først og fremst legger Real press på Roman Abramovitsj når Sobrino lanserer Ranieri som mulig manager i Madrid. Men samtidig brukes Ranieri aktivt i spillet om å skaffe Jose Mourinhos underskrift.

- Vi vet at Chelsea også er interessert, men vi kommer til å gjøre alt i vår makt for å komme til enighet med ham, sier Sobrino om Mourinho.

Vinneren av overgangsspillet kåres i løpet av sommeren.

TIL REAL MADRID? Hvis kortene faller riktig kan Claudio Ranieri fortsatt befinne seg på Stamford Bridge neste år. Selv om det nærmest er avgjort at han forsvinner. Managerspillet er høyt i Europa akkurat nå.
TIL CHELSEA? Ikke hvis Real Madrid får viljen sin. Jose Mourinho kan velge fra øverste hylle etter Champions League-finalen 26. mai.