- Real Madrid vil ikke selge

Sportsdirektør i Bayer Leverkusen innrømmer at Ødegaard-kjøp er uaktuelt. Det er derimot ikke et lån.

MOT NYTT LÅN: Martin Ødegaard kan bli klar for nytt lån i løpet av de neste ukene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MOT NYTT LÅN: Martin Ødegaard kan bli klar for nytt lån i løpet av de neste ukene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Det er knyttet stor spenning til hva som skjer med Martin Ødegaard til høsten. Han har avsluttet sitt opphold på lån i Vitesse, og nå venter nye utfordringer for nordmannen.

Den siste tiden har han blitt linket til klubber som Real Sociedad og Bayer Leverkusen, og det virker som det er disse to klubbene som virker mest aktuelle per dags dato.

Det har tidligere blitt hevdet at Ødegaard og hans agent Bjørn Tore Kvarme har vært på besøk hos disse to klubbene.

Likevel er det altså bare snakk om et nytt utlån og ikke et salg fra Real Madrid sin side. Det sier i hvert fall sportsdirektør i Bayer Leverkusen Simon Rolfes.

- Det er tydelig at Real Madrid ikke vil selge spilleren, sier Rolfes ifølge Bild.

Rolfes mener heller at et lån gir mer mening.

- Utlån kan gi mening for å bli mer fleksible på overgangsmarkedet, sier han.

Norske Arne Larsen Økland har tidligere spilt for den tyske klubben, og han sa til Dagbladet tidligere denne uka at han synes Ødegaard bør velge Leverkusen som sin neste klubb.

- Det ville jeg gjort. Det er et steg opp i kvalitet, samtidig er det en litt mindre klubb. Du har ikke det presset på deg på samme måten som hvis du går til Bayern München. Jeg mener det ville vært et veldig flott steg videre i karrieren for Martin, sier Arne Larsen Økland til Dagbladet.

Ødegaard har kontrakt med Real Madrid fram til 2021, og det sies at klubben vil satse på 20-åringen. Dermed kan man kanskje også forvente en forlengelse av kontrakten med Real Madrid i løpet av året.

Ødegaard har selv vært ganske taus om hva som skjer til høsten.

- Det blir nok en avklaring før sesongoppkjøringen. Utover dette vet jeg ikke hva det blir til, sa han til Dagbladet for et par uker siden.