- Real Madrid vil låne Ødegaard ut til Bundesliga

Spansk avis hevder at Real Madrid vil sende Martin Ødegaard ut på nytt utlån.

USIKKER FRAMTID: Det er fortsatt lite konkret om Martin Ødegaards framtid. Nå kan Marca ha gitt oss en pekepinn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: Det er fortsatt lite konkret om Martin Ødegaards framtid. Nå kan Marca ha gitt oss en pekepinn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Martin Ødegaard har hatt en strålende sesong i Nederland og Vitesse. Han står med ni scoringer og tolv målgivende i ligaen, og han var den eneste spilleren som ikke tilhørte PSV eller Ajax som havnet på årets lag i Nederland.

Snart skal framtida til 20-åringen avgjøres, og det er veldig sikkert at han ikke spiller én sesong til i Vitesse. Men ellers vet vi foreløpig ganske lite om hva som skjer med nordmannen.

På vei til Tyskland?

Nå hevder imidlertid spanske Marca at et nytt utlån er den foretrukne løsningen hos Real Madrid. Ødegaard har tidligere selv hintet til at han vil finne seg en permanent løsning - enten i Real Madrid eller i en annen klubb.

Det skal være tyske Bundesliga som er foretrukket av Real Madrid, med tanke på at de mener det er en liga som likner på La Liga. Spillere som Dani Carvajal har hatt suksess med å spille i Bundesliga, for så å bli hentet tilbake til den spanske hovedstaden.

Carvajal ble leid ut til Bayer Leverkusen og det skal være et av alternativene også for Ødegaard. Klubben mistet nettopp sin tyske landslagsstjerne Julian Brandt til Borussia Dortmund og ifølge den spanske avisa ser de på Ødegaard som en potensiell erstatter for 23-åringen.

Denne sesongen endte «Werkself» på fjerdeplass i Bundesliga, noe som betyr at de er klare for kvalifisering til Champions League neste sesong.

Marca skriver også at det er noen interessante tilbud fra La Liga, og representanter fra Real Madrid skal sette seg ned med Ødegaards representanter og diskutere en overgang etter at Vitesse har fullført sesongen sin.

Linkes til Ajax

Ødegaard har også blitt linket til Ajax, som skal være villige til å kjøpe ham for rundt 20 millioner Euro. Likevel har hans trener i Vitesse, Leonid Slutskij, advart han mot en overgang til de nederlandske seriemesterne.

- Hva kan Martin lære der når Ajax vinner halvparten av kampene deres på halv maskin? Ajax er for all del en god klubb. Martin kan håndtere det nivået. Men han må utvikle seg videre. Martin har spilt i Nederland i tre sesonger nå. Jeg tror mer motstand i en tøffere liga er bedre for ham, skal Slutskij ha sagt til Algemeen Dagblad.

Ajax kan i hvert fall trenge spillere som Martin Ødegaard til neste sesong. Mange spår at klubben kommer til å selge en rekke stjerner som følge av deres fantastiske sesong i Champions League der de var sekunder unna å nå en finale.

Ødegaard selv snakker ikke særlig om framtida, og han hevder at mye ligger i agentens hender.

- Jeg har utviklet meg her og er glad jeg kom hit. Jeg vet ikke hva som skjer neste sesong. Agenten min styrer slike ting. Men jeg håper å få en prat med Real Madrid, sa han til FOX Sports ganske nylig.

Ødegaard kom til Real Madrid som 16-åring i 2015, og siden den gang har han spilt en del kamper for klubbens B-lag, samtidig som han har vært på utlån i Heerenveen og Vitesse.

Kontrakten hans går ut sommeren 2021.