CL: Real Madrid vurderer nå om de skal bruke Martin Ødegaard i returkampen mot Schalke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
CL: Real Madrid vurderer nå om de skal bruke Martin Ødegaard i returkampen mot Schalke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Real Madrid vurderer om de skal bruke Ødegaard i Champions League

Kan ta rekorden med tre dager.

(Dagbladet): Spanske Marca skriver at det er en pågående debatt innad i Real Madrid om man skal bruke Martin Ødegaard i Champions League neste uke.

Tirsdag tar Real Madrid imot Schalke 04 i returoppgjøret i Europas gjeveste fotballturnering.

Det norske stortalentet er 16 år og 84 dager tirsdag. Hvis klubben lar Martin Ødegaard debutere i den kampen, setter han ny rekord.

- Nå eller aldri Nordmannen vil da være tre dager yngre enn Celestine Babayaro som har hatt rekorden siden 1994. Han ble tidenes yngste debutant i Champions Legue for Anderlecht - 16 år og 87 dager gammel.

Ifølge den spanske storavisa skal klubben være svært lystne på at den rekorden skal havne i Real Madrid.

- Det er en unik mulighet, og det er nå eller aldri, skriver Marca.

Avisa mener at det er den kampen Real Madrids trener Carlo Ancelotti har hatt en rød ring rundt helt siden Martin Ødegaard ble presentert.

Høyt teknisk nivå Real Madrid vant den første kampen i åttedelsfinalen mot Schalke 2-0. I returoppgjøret er det nok at klubben gir Ødegaard bar et par minutter for å ta rekorden.

- På den andre siden, så mener andre at det er for tidlig for Ødegaard - og at han knapt har blitt varm i trøya. Men én ting er sikkert: Ødegaard har bevist på mange treninger sammen med Cristiano Ronaldo, Iker Casillas & Co at han har en teknikk fra øverste hylle, avslutter Marca.

Les også: Disse rekordene kan Martin Ødegaard ta