- Real og Barca er verdens to beste lag akkurat nå

Laudrup spår spansk Champions League-finale.

TROR PÅ GAMLEKLUBBENE: Michael Laudrup trente Real Mallorca fram til september og kjenner både Real Madrid og Barcelona godt fra sine dager som spiller. Foto: AFP/Jaime REINA
TROR PÅ GAMLEKLUBBENE: Michael Laudrup trente Real Mallorca fram til september og kjenner både Real Madrid og Barcelona godt fra sine dager som spiller. Foto: AFP/Jaime REINAVis mer

Michael Laudrup mener Barcelona og Real Madrid er verdens beste lag. Den danske fotballegenden tror de to spanske klubbene møtes i mesterligafinalen.

Laudrup spilte for begge klubbene i løpet av sin aktive karriere.

- Hvis Barcelona og Real Madrid unngår å møte hverandre i løpet av de neste rundene, møtes de i finalen. Det er jeg overbevist om, sier Laudrup til Politiken.

Barcelona er allerede klar for kvartfinalen etter å ha banket Leverkusen med 10-2 sammenlagt. Real Madrid spiller returkamp mot CSKA Moskva onsdag. Første kamp endte 1-1 i Russland.

- Jeg synes mesterligaen har vist at de er verdens to beste lag akkurat nå. Det har ikke noe å gjøre med at de er spanske, men fordi de spiller best. Fotballverdenen vil være tjent med at de møtes i siste kamp. Det vil være den riktige finalen, mener Laudrup.

47-åringen mener de engelske klubbene har skuffet stort i mesterligaen denne sesongen. Chelsea er eneste gjenværende engelske lag, men står i fare for å bli slått ut etter 1-3 mot Napoli i første kamp.

- Chelsea har hatt en forferdelig sesong, og etter min mening har de fått lov til å kjøre altfor lenge med de samme spillerne. Klubben har ikke klart å skape en glidende og forsterkende utskiftning slik at troppen er i stand til å klare en sesong på rundt 60 kamper på høyt nivå. Det er ikke imponerende, sier den tidligere danske fotballstjernen.

(NTB-Ritzau)