Real-president truer stjernene med sparken

Tøff linje fra Martin.

(Dagbladet.no): Fernando Martin blir i dag presentert som ny klubbpresident i Real Madrid. Klubben har ikke vunnet noe siden 2002, og Martin skal luke ut i hvert fall ett problem fra spillerstallen: Manglende innsats.

- Jeg vil ikke ha et lag fullt av millionærer. Jeg vil ha et lag med fantastiske idrettsmenn som jobber 24 timer i døgnet for å oppnå det beste for tilhengerne våre, sier Martin.

Det kan se ut som om Raul, veteran- og kultspissen får sitt ønske oppfylt: Ingen flere galacticos, de dyreste og mest luksuriøse fotballstjernene i verden.

Stjernene som Real har hentet hvert år siden Luis Figo i 2000 - til Robinho i fjor sommer. Og som har kostet klubben over tre mlliarder kroner til sammen.

- Spillere som tror de kan bli her og bare yte minimum, tar feil. Alle som jobber og svetter for trøya har min og hele klubbens støtte, sier Martin.

Real er ti poeng etter Barcelona i ligaen, og kan være utslåttt av Champions League hvis de ikke klare å snu 0-1 til seier mot Arsenal i London.

Da Florentino Perez ga seg som president mandag, oppga han manglende jobbing hos spillerne som en viktig grunn. Nå skal hele stallen vurderes.

- Jeg er ikke redd for å ta tøffe avgjørelser, hvis folk ikke gir alt for Real Madrid. Jeg skal sette opp en uavhengig kommisjon som skal evaluere yelsen til spillerne, deres oppførsel på og utenfor banen, sier den nyutnevnte Real-presidenten.

SVETT MER! Real-stjernene får klar beskjed fra den nye presidenten i Real Madrid. Foto: Scanpix/Reuters
SVETT MER! Real-stjernene får klar beskjed fra den nye presidenten i Real Madrid. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

• Din kommentar: Hvilke spillere i Real er for slappe?

EVALUERERER STALLEN: Fernando Martin åpner for å bytte ut superstjernene med spillere som gir alt.