Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real rykker fra Barcelona

Innbytter ble helten.

Real Madrid benyttet sjansen til å rykke ytterligere fra i spansk toppserie da Barcelona avga poeng søndag.

Innbytter Wesley Sneijder hadde bare vært på banen i noen minutter da han scoret det avgjørende 3-2-målet som ga hovedstadslaget seieren over Villarreal i kveldskampen.

Gjestene hadde nettopp utlignet til 2-2, men hadde knapt nok rukket å summe seg før nederlenderen lurte offsidefellen og banket inn vinnermålet 13 minutter før full tid.

Robinho hadde gitt Real 1-0 og 2-1, men det var først da serielederen gjorde 3-2 at de gulkledde ikke klarte å svare. Real Madrid har dermed et forsprang på hele ni poeng til Barcelona etter 21 serierunder.

Barca-glipp

Søndag var nemlig en dag for overraskelser i den spanske toppserien. Både Atlético Madrid og Espanyol gikk på tap mot henholdsvis Mallorca (0-1) og Betis (1-2), mens Barcelona bare klarte 1-1 borte mot Athletic Bilbao.

- Vi gir ikke opp. Psykisk er dette et slag i ansiktet, men det betyr ikke at vi gir oss. Guttene jobbet hardt. Fortsetter vi slik kan vi minske forspranget, sa Barca-trener Frank Rijkaard.

Barcelonas glipp blir imidlertid som blåbær å regne i forhold til Valencias problemer. 0-1-tapet for Almeria søndag var klubbens niende seriekamp på rad uten seier. Sist gang klubben vant, var hjemme mot Murcia 10. november. Siden den gang er det blitt fem tap og tre uavgjorte.

- Jeg stikker ikke av etter bare noen måneder. Det er krise i klubben, men det er ikke tiden for å finne syndebukker, sa trener Ronald Koeman etter tapet.


Fritt fall

INNBYTTEREN AVGJORDE: Wesley Sneijder brukte bare noen minutter på å bli matchvinner mot Villarreal. Gjestene protesterte heftig på scoringen, og mente Sneijders mål burde vært annullert for offside. Foto: AP
INNBYTTEREN AVGJORDE: Wesley Sneijder brukte bare noen minutter på å bli matchvinner mot Villarreal. Gjestene protesterte heftig på scoringen, og mente Sneijders mål burde vært annullert for offside. Foto: AP Vis mer

Melos scoring i det 20. minutt var nok til å påføre Koemans gutter atter et elendig resultat. Valencia er nå helt nede på 11.-plass i La Liga. Da klubben sparket trener Quique Sanchez Flores i oktober lå de på 4.-plass, fire poeng bak Real Madrid.

- Når man taper på hjemmebane, vet man at treneren får pepper. Det aksepterer jeg, men jeg vil fortsette å jobbe hardt. Jeg er rolig, men bekymret, sa Koeman.

Michael Laudrups Getafe tok en viktig og sterk borteseier da Recreativo Huelva ble slått 3-1. Det var Getafes tredje borteseier på elleve forsøk denne sesongen. Laudrup og co. ligger to poeng foran 18.-plassen som betyr nedrykk.

(NTB)

<B>BARE ETT POENG:</B> Lionel Messi og Barcelona klarte bare uavgjort mot Atletic Bilbao.
<B>ROBINHO-DOBBEL:</B> Brassen vartet igjen opp med babyfeiring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media