Real sikret gullet rett før slutt

Fest i Madrid i natt.

Forrige helg ble gullfesten i Madrid utsatt, men søndag kunne Real Madrid feire seg selv som seriemester for annet år på rad.

Real har vært det beste laget i Spania denne sesongen, og utfordrerne har falt av en etter en. Bare Villarreal holdt håpet ved like, men det hjalp så lite da Real Madrid vant 2-1 over Osasuna søndag.

Madrid-klubben står med 78 poeng etter 35 kamper, mens Villarreal bare har plukket 68. Med tre kamper igjen å spille er det duket for gullfest i den spanske hovedstaden.

Forrige helg kunne laget avgjøre på hjemmebane, for så å flytte seg til rådhuset for feiring, men gullet smakte godt for Bernd Shuster og co. selv om festen måtte starte på Osasunas gress.
Eksploderte
Men det tok lang tid. Etter en målløs førsteomgang fikk Fabio Cannavaro se det røde kortet like etter hvilen. Italieneren fikk to gule kort, og det så vanskelig ut for Real.

Det så enda verre ut da Francisco Punal satte inn 1-0 for Osasuna på et straffespark åtte minutter før full tid. Men Real ga ikke opp og snudde kampen på to minutter.

Arjen Robben headet inn utligningen etter et knallhardt frispark, mens Gonzalo Higuain sikret gullet minuttet senere.

Villarreal vant 2-0 over Getafe og holdt liv i gullhåpet i to timer. Det ser likevel ut til å bli en overraskende god annenplass.

Kahveci Nihat ordnet begge målene til Villarreal. Søndagens tap var ikke hyggelig for Michael Laudrups Getafe, som risikerer å rykke ned. Danskens lag har to poeng ned til Osasuna på nedrykksplass.

(NTB)

GULLFEST I MADRID: Arjen Robben scoret ett av målene i sluttminuttene, som sikret Real Madrid gullet. Foto: AP
GULLFEST I MADRID: Arjen Robben scoret ett av målene i sluttminuttene, som sikret Real Madrid gullet. Foto: AP Vis mer
Real sikret gullet rett før slutt