Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real-sjefen skulle snakke om kampen i København. Så skjedde det noe bak ryggen

Overrumplet alle i rommet.

FIKK FRAM BUDSKAPET:  Greenpeace fikk markert seg kraftig da Real Madrid-trener Carlo Ancelotti holdt pressekonferanse i Parken. Til høyre: Forsvarsprofilen Pepe. FOTO: NTB SCANPIX
FIKK FRAM BUDSKAPET: Greenpeace fikk markert seg kraftig da Real Madrid-trener Carlo Ancelotti holdt pressekonferanse i Parken. Til høyre: Forsvarsprofilen Pepe. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): København er klar for fotballfest i dag. Byens storlag, F.C. København, tar imot Real Madrid i Champions League.

Opptakten til kampen forløp ikke uten en smule dramatikk i går kveld.

Da Real-trener Carlo Ancelotti skulle gi sine synspunkter på en pressekonferanse, rullet det ned et banner i bakgrunnen.

På pressekonferansen stilte også forsvarsprofilen Pepe, og det hele overrumplet alle i rommet.

Stuet vekk Det viste seg at miljøorganisasjonen Greenpeace hadde vært på ferde. På banneret het det:

«Save the Arctic. Show Gazprom the Red Card.»

Banneret fikk lovt til å henge en stund, før F.C. Københavns  pressesjef, Christian Wolny, fikk ut fingeren. Han stuet det vekk, og igjen dukket reklameveggen til det europeiske fotballforbundet UEFA opp.

- Gazprom og UEFA står ansvarlig for Gazproms handlinger mot naturen. Derfor gjorde vi dette, sier Jon Burgwald - en talsperson for Greenpeace - til Ekstrabladet.

Offisiell partner Gazprom er én av seks offisielle partnere til Champions League.

AKSJON: Banneret fikk henge en stund før F.C. Københavns pressesjef fikk ut fingeren. FOTO: NTB SCANPIX
AKSJON: Banneret fikk henge en stund før F.C. Københavns pressesjef fikk ut fingeren. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Burgwald fortsetter:

- Et av de mest fantastiske naturområder i verden utsettes for en enorm risiko. Det er et hån mot både naturen og idretten at et uansvarlig oljeselskap som Gazprom soler seg i glansen av Europas fotballbaner.

Carlo Ancelotti valgte å trekke på smilebåndet av situasjonen. Pepe visste ikke helt hva han skulle si da han snudde seg.

Europa League Når det gjelder selve kampen, er det ikke så mye å si: Real Madrid er videre fra gruppe B uansett hva som skjer i kveld. F.C. København kan sikre seg en plass i Europa League med poeng i Parken.

Galatasaray møter Juventus i det andre oppgjøret i gruppa.

KLARE FOR MATCH:  Cristiano Ronaldo og co. trente i Parken i går kveld. FOTO: NTB SCANPIX
KLARE FOR MATCH: Cristiano Ronaldo og co. trente i Parken i går kveld. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer