Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real-stjernene lekte med Rosenborg

- Vi blir bedre hele tida, sier Ronaldo.

PÅ HÆLA: Cristiano Ronaldo og Real Madrids stjernegalleri hadde gull kontroll på Rosenborg i den spanske hovedstaden. Foto: Øistein Norum Monsen
PÅ HÆLA: Cristiano Ronaldo og Real Madrids stjernegalleri hadde gull kontroll på Rosenborg i den spanske hovedstaden. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

MADRID (Dagbladet.no): Real Madrid - Rosenborg 4-0.

Rosenborg fikk være gjester på en av tidenes største fotballfester utenfor sesong. Men da Real-stjernene spilte opp til dans i generalprøven før La Liga-start, ble trønderne sittende som veggpryd.

Det lå egentlig i den varme Madrid-lufta hele kvelden. To timer før avspark kom ridende politi og ryddet unna folkmengden der spillerne skulle ankomme stadion.

80 000 spente Real-fans fylte tribunene under den første hjemmekampen med alle sommerkjøpene tilgjengelig: Cristiano Ronaldo, Kaká, Xavi Alono, Albiol, Benzema og Arbeloa var alle i startoppstillingen.

- Målet var å vinne, vi er et lag som blir bedre sammen hele tida. Jeg føler meg bedre, jeg er klar til sesongstart, sier Ronaldo.

1-0: Her scorer Kerim Benzema Real Madrids første, etter at han dro med seg ballen med hælen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
1-0: Her scorer Kerim Benzema Real Madrids første, etter at han dro med seg ballen med hælen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Ikke akkurat Abrahallen
Det var rett og slett ikke noen helt alminnelig siste oppkjøringskamp før sesongstart Rosenborg var invitert til. Som vår kollega i Adresseavisen sa det mens vi ventet på å slippe inn:

- Dette er ikke akkurat Abrahallen i februar.

Erik Hamrén tok det som en god tur - og var ikke minst imponert over garderobene.

- Vi skal gjøre en god kamp. Alt er mulig i fotball, men realistisk sett blir det vanskelig å vinne her. Det føles veldig bra å komme hit, det er heftig. Dette er stort for oss. Garderobene er større enn hjemme, men det er bare en fotballkamp, sa han til Dagbladet.no på indre bane rett før kampstart.

HJEMMEDEBUT: Cristiano Ronaldo debuterte på hjemmebane, men han måtte gå målløs av banen - for Rune Almenning Jarstein stoppet frisparksforsøket hans. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
HJEMMEDEBUT: Cristiano Ronaldo debuterte på hjemmebane, men han måtte gå målløs av banen - for Rune Almenning Jarstein stoppet frisparksforsøket hans. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Etter drøye fire minutter kombinerte Ronaldo og Kaká fint, og bare en sklitakling fra Vadim Demidov hindret en stor mulighet. Sjelden har noen fått så stor applaus for å ta løpefart på en corner som Kaká gjorde da.

Benzema åpnet ballet
Men fire minutter seinere ble jubelen toppet av ekstasen over noen kjappe Ronaldo-overstegsfinter uten verken framdrift eller resultat.

Etter snaue tolv minutter var det en annen nykommer som ga hjemmelaget ledelsen. Franske Karim Benzema ble spilt fri inne i feltet, lurte RBKs offside-felle, tok ballen elegant ned med hælen, vendte 180 grader og banket ballen til side for Rune Almenning Jarstein.

Men Rosenborg slapp seg også løs og kom til muligheter. Etter 20 minutter banket Rade Prica ballen høyt over fra omkring 16 meter. Drøye minuttet seinere var Marek Sapara i god posisjon, men sleivet avslutningen til venstre for mål.

GOD LÆRING: Erik Hamrén skrøt av garderobene før kampstart og Rosenborg-gutta hadde et avslappet forhold til det de skulle gjennom. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
GOD LÆRING: Erik Hamrén skrøt av garderobene før kampstart og Rosenborg-gutta hadde et avslappet forhold til det de skulle gjennom. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Så fikk de i stedet et par oppvisninger i hvor enkelt det kan være å score mål. Først dro Lassana «Lass» Diarra av Per Ciljan Skjelbred med en god gammeldags såledragning før han banket ballen i krysset fra omkring 25 meter.

Bare ett minutt seinere spilte samme «Lass» ut til Ronaldo på venstrekanten. Portugiseren sendte ballen på en touch i løpebanen til Benzema, som banket inn sitt andre for kvelden via tverrliggeren.

To-tre minutter seinere var Alvaro Arbeloa gjennom, men Jarstein slo skuddet hans i stolpen. Hjemmelaget ledet fullt fortjent 3-0 til pause.

Ruud-hyllest
Og det var ikke bare ferskingene og unggutta som ville feste i den seine Madrid-kvelden. Ti minutter inn i andre omgang snek veterankaptein Raul seg inn mellom RBK-spillerne ved første stolpe og stanget inn 4-0 etter en corner.

Andre omgang var for øvrig ikke like festpreget som den første. Lydnivået nådde ikke toppen igjen før Kaká ble klappet av mens Ruud van Nistelrooy kom inn til comeback etter langvarig skade og øredøvende applaus et kvarter før slutt.

Arjen Robben, som spiller for å få fortsette i Madrid, skulle nok gjerne ha sett navnet sitt på scoringslista, men ryggen til Kris Stadsgaard sto i veien tre minutter før full tid.

Rosenborg er nok litt slitne, som seg hør og bør etter en god fest, men slipper bakrusen i morgen. Dette var en av de anledningene da det ikke er nødvendig å skamme seg så veldig over et 4-0-tap.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

VANT GENERALPRØVEN: Real Madrid-stjernene feirer seieren over Rosenborg i Trofeo Bernabéu. Foto: REUTERS
VANT GENERALPRØVEN: Real Madrid-stjernene feirer seieren over Rosenborg i Trofeo Bernabéu. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling