Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Real-stjernene murrer mot Mourinho

Madrid-avisa Marca peker på flere årsaker.

I fotballstudio klokka 20.45: Real Madrid - Manchester City

(Dagbladet): Problemene har stått i kø for seiersvante Real Madrid i sesongstarten. Mot Manchester City i kveld kan de bli enda flere.

Ett poeng på to kamper var den magre fasiten før trepoengeren endelig kom mot Granada i tredje serierunde. Den seieren ble imidlertid overskygget av Cristiano Ronaldos surmuling etter kampen, der portugiseren snakket om at han var trist av «profesjonelle årsaker», uten å ville utdype nærmere.

PRESSET: José Mourinho og Real Madrid har fått en elendig start på serien, med fire poeng på fire kamper. I kveld må litt av inntrykkes rettes opp når Champions League-sesongen sparkes i gang mot Manchester City. Foto: AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
PRESSET: José Mourinho og Real Madrid har fått en elendig start på serien, med fire poeng på fire kamper. I kveld må litt av inntrykkes rettes opp når Champions League-sesongen sparkes i gang mot Manchester City. Foto: AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Lagmoralen og entusiasmen i spillergruppa var heller ikke mye å skryte av i første seriekamp etter landslagspausen: 0-1-tapet mot Sevilla vitnet om at noe er galt med Real Madrid - som allerede er åtte poeng bak Barcelona etter fire kamper.

José Mourinho fulgte opp den trøstesløse forestillingen med å gå i strupen på spillerne sine.

- For øyeblikket har jeg ikke noe lag. Jeg byttet ut to spillere, men ville bytte ut sju, smalt det fra Real Madrid-sjefen.

- Jeg har ansvaret
Det var uvanlig kost fra Mourinho, som vanligvis er flink til å trekke oppmerksomheten vekk fra spillerne sine etter svake prestasjoner.

På gårsdagens pressekonferanse, foran Champions League-møtet med Manchester City på Santiago Berbabeu, var portugiseren atskillig mer ydmyk.

TRIST: Cristiano Ronaldo har ennå ikke røpet hva som var bakgrunnen for hans tristhet etter seieren mot Granada. Foto:  (AP Photo/Daniel Ochoa De Olza)
TRIST: Cristiano Ronaldo har ennå ikke røpet hva som var bakgrunnen for hans tristhet etter seieren mot Granada. Foto: (AP Photo/Daniel Ochoa De Olza) Vis mer

- Det er mitt ansvar. Når mitt lag vinner, vinner vi sammen. Når vi taper, er det jeg som er ansvarlig. Jeg har ikke greid å motivere spillerne, eller få dem til å fokusere og skjønne at fotball handler om her og nå. Fortida betyr ingenting i fotball. Titlene du har vunnet er historie, sa Mourinho.

Utmattende oppkjøring
Samtidig avviste han at det har oppstått en rift mellom ham og flere sentrale spillere på laget. Madrid-avisa Marca skriver at det er en utbredt oppfatning i laget at sesongoppkjøringen i USA var langt under pari.

«Ubrukelig» og «utmattende» er karakteristikkene enkelte spillere skal ha brukt, ifølge avisa. Altfor mye tid skal ha gått med til reising, og for lite tid ble lagt igjen på treningsbanen. Det har bidratt til at laget ikke var i god nok form til sesongstarten.

Marca hevder også at Mourinhos knallharde kritikk etter Sevilla-kampen ble dårlig mottatt i garderoben. Flere spillere skal ha opplevd det som unødvendig av treneren å slakte dem i media, framfor å ta konfrontasjonen ansikt til ansikt.

AVVISER RIFT: - Mitt forhold til spillergruppa kunne ikke vært bedre, hevdet Mourinho på gårsdagens pressekonferanse. Foto:  AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
AVVISER RIFT: - Mitt forhold til spillergruppa kunne ikke vært bedre, hevdet Mourinho på gårsdagens pressekonferanse. Foto: AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Sergio Ramos har ifølge The Independent uttalt at Mourinhos kritikk er «merkelig».

Mesut Özil og Angel di Maria ble begge byttet ut halvveis i kampen mot Sevilla sist, og de fleste regner med at i hvert fall tyskeren må vike for Luka Modric i startoppstillingen mot City. Ifølge rapportene var han ikke blant de 11 som ble drillet på siste trening før City-kampen.

Mourinho skal også ha latt seg irritere over at spillere som Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso brukte torsdag formiddag - rett etter at de hadde returnert fra landslagssamling - på promotering for skoprodusenten sin.

Siste sesong?
Mourinho er inne i sin tredje sesong i Real Madrid, og gjennom hele hans trenerkarriere har han aldri blitt værende særlig lenger i en klubb enn det. Det er fem år siden Mourinho forsvant fra Chelsea, etter å ha tapt en seriekamp og deretter spilt 1-1 mot Rosenborg i Champions League.

Spekulasjonene rundt trenerens framtid blir ikke mindre om det skulle bli en ny nedtur for Real Madrid i kveld.

Men til tross for all turbulensen, tror portugiseren at laget hans vil vise seg fra sin beste side mot City.

- Jeg kan ta feil, men det er hva jeg tror. Startoppstillingen blir ikke veldig annerledes enn mot Sevilla. Det vil bli det beste jeg kan stille mot et lag av spillere fra det høyeste nivået, sier Mourinho.

VRAKES?: Slepne Mesut Özil ligger tynt an, tror flere medier. Foto: AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER
VRAKES?: Slepne Mesut Özil ligger tynt an, tror flere medier. Foto: AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media